Foto:AP Photo/Andrew Harnik

Bivši predsednik SAD Donald Tramp glasao je danas na međuizborima u Palm Biču na Floridi, zajedno sa svojom suprugom Melanijom Tramp.

Tramp je zastao da razgovara sa novinarima i rekao da očekuje „veoma veliku noć“ za republikance, te da će biti „veoma uzbudljivo gledati“.

Na pitanje novinara šta bi poručio neodlučnim biračima, rekao je: „Morate se odlučiti, morate izaći i glasati. Ovo će biti veoma važni izbori i nadamo se da će se desiti prava stvar.“

Foto:AP Photo/Andrew Harnik

Upitan na šta bi se republikanci usredsredili ako pobede, rekao je da će ključna pitanja biti kriminal i održavanje niskih poreza.

Foto:AP Photo/Andrew Harnik

Bivši predsednik SAD ipak nije otkrio da li će najaviti predsedničku kampanju 2024.

Podsetimo, danas se u SAD održavaju međuizbori u kojima će se direktno suočiti Demokrate, stranka aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena i Republikanci, stranka čiji je član njegov prethodnik Donald Tramp.

Iako se ne radi o opštim izborima – američki birači odlučuju o odnosu snaga u američkom Kongresu i guvernerima država – ovi izbori značajni su iz nekoliko razloga. Pre svega oslikaće političku situaciju uoči nadolazećih predsedničkih izbora 2024. godine, ali i zbog toga što bi u slučaju pobede Republikanaca SAD mogle da očekuju velike promene.

***

BONUS VIDEO: FBI u Trampovoj vili

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar