Foto: James Manning / PA Images / Profimedia

Sedmogodišnja devojčica je u životnoj opasnosti, dok su četiri žene i još jedna devojčica takođe prebačene u bolnicu, nakon pucnjave u blizini stanice Euston u centru Londona.

Metropoliten policija je saopštila da su policajci pozvani na lice mesta u subotu u 13.30 časova zbog izveštaja o pucnjavi.

Policija je prvobitno saopštila da su sedmogodišnja devojčica i tri žene – starosti 48, 54 i 41 godina – prebačene u bolnicu nakon incidenta. Povrede 48-godišnje žene potencijalno mogu da joj promene život, prenosi Skaj njuz.

U ažuriranju podataka, potvrdili su da je stanje sedmogodišnje devojčice opasno po život i dali detalje o još dvoje povređenih.

Žena stara 21 godinu prebačena je u bolnicu, a detalji o njenom stanju nisu saopšteni. Drugo dete, 12-godišnja devojčica, takođe je prebačena u bolnicu sa lakšom povredom noge, ali je otpuštena.

Detektivi su rekli da se incident dogodio u blizini crkve, gde se održavala sahrana.

Policija je saopštila da njihova prva istraga pokazuje da je pucano iz vozila u pokretu, koje se potom udaljilo sa lica mesta.

PROČITAJTE JOŠ:

Portparol londonske službe hitne pomoći rekao je: „Prvi bolničar je stigao za oko pet minuta. Na licu mesta smo ukazali pomoć četiri osobe, od kojih je jedna teško povređena i prebačena je u centar za velike traume, prioritetno. Ostali su prebačeni u bolnicu“.

Među onima koji su pozvani na lice mesta su tri ekipe hitne pomoći i pet hitnih službi, dodaju oni.

Policija je saopštila da još niko nije uhapšen i da je „hitna istraga u toku“.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan opisao je incident kao „duboko uznemirujući“.

Rekao je: „Ovo je duboko uznemirujući incident i moje misli su sa onima koji su povređeni i njihovim porodicama. Policijska istraga je sada u toku i ja sam u bliskom kontaktu sa Met policijom kako bih utvrdio šta se dogodilo“.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar