Foto: Twitter/lia.,Privatna arhiva

Osmogodišnja devojčica iz Rusije ostala je siroče nakon što je čitava njena porodica otrovala otrovnim gasovima koji su izazvani trulim krompirom. Ovaj slučaj se dogodio 2013. godine, a priča o tragičnoj sudbini ove porodice ponovo je postala aktuelna i počela je da kruži po društvenim mrežama.

Ožalošćena Marija Čeliševa je pre 10 godina izgubila oca, majku, brata i baku koji su jedan po jedan umirali nakon što su ušli u podrum u kojem su čuvali krompir za zimu. O neutešnoj Mariji, brigu je preuzela rodbina.

Šokantan slučaj dogodio se u Laiševu, gradu blizu Kazanja, u ruskoj republici Tatarstan na reci Volgi.

Marijin otac, ugledni profesor prava Mihail Čelišev (42), prvi je ušao u podrum, ne shvatajući da je krompir ozbiljno truo.

On se onesvestio od štetnih isparenja, a ubrzo potom preminuo, kažu u policiji, prenosi Dejli mejl.

Kada se nije ponovo pojavio, njegova zabrinuta supruga Anastasija (38) otišla je da ga traži u mraku i takođe ju je savladao otrovni gas.

Zatim je 18-godišnji sin para Georgij krenuo u potragu za roditeljima, da bi doživeo istu tragičnu sudbinu kao i njegova majka i otac nakon što je udahnuo veoma otrovna isparenja.

Anastasijina majka Iraida (68) pozvala je komšiju da kaže da je nešto sumnjivo i da zamoli za pomoć.

PROČITAJTE JOŠ:

Ali pre nego što je stigla pomoć, i ona je ušla u podrum, ugušila se od gasa i srušila se i umrla kao i ostali, kažu u policiji.

Veruje se da je, dok je ulazila, ostavila otvorena vrata, dozvoljavajući da se isparenja raziđu.

Kada je Marija ušla u podrum, pronašla je tela cele svoje porodice na podu. Kako su se otrovna isparenja to tada razišla, ona više nije bila u opasnosti.

Kako su navodili mediji tada, porodica se otrovala od smrtonosnog gasa koji je nastao zbog trulog krompira. Krompir sadrži glikokaloide koji su toksični za ljude. Kako ovo povrće truli, koncentracija glikokaloida raste sve više i pretvara se u smrtonosni gas.

„Svi su umrli od trovanja gasom koji se nakupio u podrumu kao rezultat jako trulog krompira“, rekao je lokalni istražitelj. „Jadna devojčica je pronašla tela pokojnika“, navodi se.

Rodbina i prijatelji su nakon stravične tragedije, tražili novac za izdržavanje devojčice.

BONUS VIDEO: Rusi granatirali Kijev

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar