Dete, bolnica
Foto: Shutterstock

Šestogodišnjeg dečaka uhvaliti su nasilnici i poprskali mu biber sprej, a zatim su mu odsekli genitalije i ostavljen je da umre u jarku u Južnoj Africi.

Povređeni dečak je ležao sav u krvi kada su ga lokalni stanovnici koji su jurili za dvojicom kriminalaca čuli kako traži pomoć.

Kada su tražili izvor rane u strahu da je možda izboden, bili su užasnuti kada su otkrili da je školarac kastriran.

Pronađen je na gruboj pustoši u blizini rudnika zlata u neformalnom naselju Blu skaj i bio je blizu smrti od gubitka krvi kada je pronađen.

Stanovnici su bili ogorčeni jer se vest o napadu proširila gradom Boksburgom u provinciji Gauteng koji je užasnuo roditelje.

Jedan stanovnik koji je tražio da ne bude imenovan zbog straha od odmazde rekao je: „Ko bi tako nešto uradio takvom dečaku – to je zaista najokrutnije“.

„Sprej za dečaka je dovoljno loš, ali odsecanje njegovih genitalija je prosto varvarstvo i to dete će imati mentalnih problema do kraja života“, dodao je.

„Poznajem dečaka i on je često u blizini tražeći malo hrane ili sitniš, a on se snađe i uvek je nasmejan i uvek je ljubazan“, istakao je stanovnik. „Pronađen je na zaraslom polju sa nedostatkom genitalija i nemogućnošću da dobro vidi zbog biber spreja koji je sam po sebi užasno bolan“.

Stanovnica Šantel Naude rekla je: „Razmišljam da se iselim iz tog područja jer se osećamo nesigurno jer i ja imam dečake i ne želim da i oni budu napadnuti“.

Drugi je rekao: „Glasine su da je to satanizam ili uzimanje delova tela za vudu ritual, ali ovaj mali dečak sada nikada neće moći da ima decu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Hitne pomoći odbili su da potvrde da li su dečakove genitalije odsečene.

Komandir stanice južnoafričke policije u Boksburgu pukovnik Matshedeso Mbele potvrdio je da istražuje slučaj pokušaja ubistva.

Ona je odbila da komentariše užasne povrede zbog prirode i rekla da za sada nije poznato da li su dečaka napali odrasli ili starija deca.

Pukovnik Mbele je rekao da se napad dogodio 1. marta i da je hitna pomoć hitno prevezla žrtvu u bolnicu i da je dečak sada u stabilnom stanju.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar