Foto:Shutterstock

Očuh je snimio sebe kako pokušava da podupre smrtno povređenu dvogodišnju devojčicu nakon navodnog jezivog napada, saopštio je danas sud, pre nego što je optuženi u kameru rekao: "Otišla je".

Lola Džejms umrla je od katastrofalne povrede mozga nakon što ju je navodno napao dečko njene majke Kajl Bevan (31) u njenoj kući u Pembukširu.

Zatim je za njenu 101 različitu povredu pokušao da okrivi porodičnog psa, tvrdeći da ju je gurnuo niz stepenice.

Majka Šined Džejms (30) rekla je policiji da je spavala kada je Lola pretrpela niz užasnih povreda – i tvrdila je da nema razloga da misli da će joj Bevan nauditi.

Sud je saslušao kako Džejms nije zaštitila svoju ćerku kada je dozvolila Bevanu da se useli u njihov dom.

Lola je umrla samo četiri meseca nakon što se Bevan preselio kod njih, od „besnog i izuzetno nasilnog napada“.

Sud je saslušao doktore u Univerzitetskoj bolnici Velsa u Kardifu koji su na Loli pronašli 101 površinsku povredu, uključujući „modrice po njenom malom telu i ogrebotine na koži“.

Takođe je pretrpela velika oštećenja na svakom delu obe mrežnjače zajedno sa katastrofalnom povredom mozga i umrla je četiri dana kasnije. U trenutku smrti imala je samo dve godine i devet meseci.

Poroti je prikazan ‘uznemirujući’ video, koji je snimio Bevan u toplesu, na kojem se vidi kako podiže Lolu koja ne reaguje i pokušava da je postavi na noge i natera da ustane. Zatim je pušta i čuje se udarac dok ona pada na zemlju.

Bevan zatim vraća Lolu na sofu, a on ide ka kameri govoreći: „Otišla je. Ona je nestala“.

Video je Bevan poslao u poruci svojoj majci, Alison Bevan, zdravstvenoj radnici, u 6.58 sati.

U transkriptima poruka koje su prikazane poroti, gospođa Bevan poziva svog sina da pozove hitnu pomoć.

Nakon što je prvi put pozvao svoju majku u 6.40 ujutro, tek skoro sat vremena kasnije u 7.30, Bevan je poslao poruku svojoj majci tražeći od nje da pozove hitnu pomoć, tvrdeći da njegov telefon ne može da obavlja pozive.

Bevan je svojoj majci poslao i nekoliko slika Lolinog lica. Ove slike su prikazane na sudu i prikazuju Lolu u nesvesti sa izuzetno natečenom glavom i modricama i natečenim usnama.

Gospođa Ris je rekla: „U 6.58 Kajl Bevan šalje Alison Bevan, kako tužilaštvo kaže, uznemirujući snimak od 22 sekunde u kojem Kajl Bevan pokušava da podupre očigledno onesvešćenu i teško povređenu Lolu. Ako je ovo zaista bila nesreća, zašto je Kajl Bevan trošio vreme na postavljanje ovakvog snimka umesto da čini sve što je u njegovoj moći da kontaktira hitnu pomoć?“

Snimak je snimljen 26 minuta nakon što je Bevan već izvršio seriju pretraživanja interneta u 6.32 ujutro.

Rečeno je da je Bevan takođe nekoliko puta pretraživao internet za informacije o bebama koje su pretrpele povrede glave, uključujući u 6.32 kada je guglao: „Moje dvogodišnje dete je upravo udarilo glavu i klonulo je. Šta nije u redu“.

Gospođa Ris je rekla da je tužilaštvo tvrdi da je Bevan odlagao da dobije pomoć za Lolu kako bi ‘prikrio tragove’, i da je možda imala veće šanse da preživi da je hitno pozvana hitna pomoć.

Sud je čuo da poruke na Fejsbuku između para pokazuju da je Lola pretrpela povrede dok je bila pod isključivom Bevanovom brigom u mesecima koji su prethodili njenoj smrti.

PROČITAJTE JOŠ:

Kaže se da je 19. aprila 2020. Lola imala ‘krvavi nos’ dok je njena majka bila u drugoj sobi.

Otprilike nedelju dana kasnije, 26. aprila, poruke pokazuju da je Lola imala povređenu bradu dok je bila kod Bevana. Za to je krivio nju što se ranije prevrnula, nazivajući je „ludom klinkom“.

Zatim postoje poruke koje se odnose na Lolu koja je imala posekotinu usne 4. maja.

Nakon povrede, Bevan je poslao poruku njenoj majci tvrdeći da je Lola pala sa kreveta i ugrizla se za usnu kada je ušao u njenu spavaću sobu nakon što je čuo da plače.

Očekuje se da će prijateljica Loline majke, Kejsi Morgan, svedočiti o tome kako je videla modrice na Lolinim nogama dok se igrala u parku 5. jula i da je nedelju dana pre smrti 9. jula videla Lolu u video pozivu sa povredom nosa i modricama.

Gospođa Ris je rekla da je Džejms takođe pretrpela zlostavljanje od strane Bevana, koji je bio korisnik amfetamina i sklon nasilnim ispadima.

Rekla je: „Poruke između para u mesecima koji su prethodili Lolinoj smrti, što ćete videti u toku dokaza u predmetu, pokazuju, kažemo, eskalaciju porodičnog zlostavljanja i agresije u kući“.

Džejms poriče da je bila svesna rizika koji je za Lolu predstavljao Bevan.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar