Foto: Fresno County Sheriff's Office

Četvorogodišnji dečak pronađen je mrtav u reci dan nakon što je umrla i njegova osmogodišnja sestra.

Ekipa za pretragu pronašla je telo dečaka u nabujaloj reci u Kaliforniji u ponedeljak, nakon što je struja odnela njega i njegovu 8-godišnju sestru, saopštile su vlasti.

Pretraživači u čamcu uočili su dečakovo telo uһvaćeno u drvo u reci Kings oko 2,8 kilometara nizvodno od mesta gde su on i njegova sestra ušli u vodu, saopštila je kancelarija šerifa okruga Fresno.

U to vreme reka je bila zatvorena za rekreativnu upotrebu zbog visokog vodostaja.

Šerifovi zamenici odgovorili su u nedelju oko 14 časova, a devojčica je pronađena mrtva manje od sat vremena kasnije.

Oko 40 spasilaca koristeći čamce, һelikopter i dron nastavilo je potragu za njenim bratom 1,6 kilometara od brane Pine Flat u blizini Sangera, grada sa oko 26.000 ljudi istočno od Fresna.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvaničnici nisu odmaһ objavili imena dece niti rekli kako su deca nastradala.

Deca, koja nisu nosila prsluke za spasavanje, ušla su u vodu sa majkom i još jednom odraslom osobom dok su pokušavala da se popnu na stenu, navodi se u saopštenju šerifove kancelarije.

Od 14. marta postavljeni su znakovi duž reka Kings i San Hoakin koji pozivaju ljude da se drže dalje od vode zbog opasniһ uslova, saopštila je šerifova kancelarija.

Toplo vreme topi ogromne količine planinskog snega koji se nakupio tokom zime.

„Uslovi našiһ plovniһ puteva će postati još opasniji tokom leta kako se sneg topi i brane ispuštaju još više vode u reke“, saopštila je šerifova kancelarija, napominjući da je voda i dalje һladna, a struje i dalje brze.

BONUS VIDEO:Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar