Foto: Shutterstock

Majka je izgubila svoj zlatni prsten, a onda su lekari otkrili da je nakit završio u grlu njenog malog sina.

Dvogodišnje dete se žalilo da ga bole usta kada je majka pokušala da ga nahrani. Dečak – nazvan samo kao Adam – odveden je u obližnji medicinski centar, gde su lekari zatim pronašli prsten u jednjaku deteta.

Međutim, lekari nisu uspeli da izvade prsten, koji se pokazao na rendgenskim snimcima, i organizovali su da dete bude prebačeno u bolnicu.

Mališan je potom odveden u medicinski centar u Jerusalimu, u Izraelu, gde stručnjaci pažljivo uklanjaju prsten nakon davanja anestezije.

Na sreću po dete, prsten se zaglavio u proksimalnom jednjaku i nije predstavljao pretnju od gušenja, prenosi Independent.

Međutim, pošto je strano telo moglo da izazove perforaciju jednjaka, lekari su ga požurili u operacionu salu da bi uklonili predmet.

Nakon operacije, mališan je ponovo počeo da jede normalno i ubrzo mu je dozvoljeno da se vrati u svoj dom u oblasti Šuafat u istočnom Jerusalimu.

PROČITAJTE JOŠ:

Dr Anat Dinur, glavni lekar odeljenja za otorinolaringologiju, rekao je: „Upozorio je svoje roditelje da je progutao prsten i hitno lečenje sprečilo je nepovratno oštećenje jednjaka“.

Dečakov otac Muhamed je rekao: „Aplaudiramo timu Shaare Zedek na brzoj i pažljivoj nezi koja je pomogla da se sačuva njegov život. Nakon intervencije, Adam se ubrzo vratio jelu i osmehu. Ovaj incident nas je podsetio da budemo oprezni i vodimo računa o našim mališanima“.

Dr Dinur je takođe iskoristio priliku da podseti roditelje da je gutanje baterija – koje se često nalaze u dečijim igračkama – jedna od najvećih pretnji maloj deci.

Ako se odmah ne ukloni, baterija može da zatvori električni krug i izazove oštećenje okolnih tkiva, što dovodi do prekomernog otoka, pa čak i perforacije.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar