Foto: Privatna arhiva, EPA-EFE/METROPOLITAN POLICE HANDOUT

Istražitelj kojeg su angažovali roditelji nestale britanske devojčice Medlin Meken, oglasio se nakon što je jedna devojka izjavila da je ona nestala devojčica.

Džulija Vendel iz Poljske postala je viralna ove nedelje nakon što je otvorila nalog na Instagramu pod nazivom „Ja sam Medlin Meken“, rekavši da je počela da se pita da li je ona Medi „pre nekoliko meseci“ nakon što je čula „nešto“ od svoje bake.

Ona navodi da su joj Mekenovi prišli da uradi DNK test i tvrdi da ima pegicu na nozi, kao i mrlju u oku na istim mestima kao i Medi.

Ona ima 21 godinu, ali veruje da bi njene godine mogle biti pogrešne. Medi je rođena u maju 2003. godine, što znači da sada ima 19 godina.

Međutim, Fransisko Marko – privatni detektiv koji je vodio potragu za Medi u mesecima nakon njenog nestanka – prekinuo je ćutanje zbog nepotkrepljenih tvrdnji.

On je rekao za španske novine El Independiente: „Bez detaljnog poznavanja detalja, meni se to ne uklapa. Mislim da to nije ona.“

Poslednjih meseci ljudi su se oglašavali na društvenim mrežama kao deo trenda da pokažu svoju sličnost sa Medi.

Najnovije tvrdnje, iznete na TikTok-u i Instagramu, pokazuju da Vendel upoređuje svoje fotografije sa Medi kao „dokaz“ da se radi o istoj osobi.

Takođe je napisala na svom Instagram storiju: „Razgovarala sam sa nekim iz Medlinine porodice i sutra ću imati priliku da razgovaram sa njenim roditeljima i uskoro će biti urađen DNK test“.

U postu objavljenom u petak, devojka je tvrdila da je razgovarala sa nekim ko je navodno bio Medlinin rođak i ko joj je rekao da bi mogla „imati mogućnost“ da razgovara sa Kejt i Džerijem Mekenom kako bi dogovorila DNK test.

Medlinina porodica još nije odgovorila na ove tvrdnje.

Na svom Instagramu, na profilu koji je sada stekao više od 200.000 pratilaca, ona navodi: „Mislim da mogu da budem Medlin. Treba mi DNK test“.

„Policijski istražitelji iz Velike Britanije i Poljske pokušavaju da me ignorišu. Ispričaću svoju priču u objavama ovde. Pomozite mi“, dodala je.

Odgovarajući na pitanja koja su joj postavili neki pratioci, neimenovana žena je rekla da se ne seća da je odvedena i da se ne seća većine detalja svog detinjstva.

Rekla je: „Ne sećam se da su me odveli. Mislim, ne sećam se skoro celog detinjstva.“

Najnoviji komentari dolaze nakon što je izvor blizak Mekenovima rekao za Dejli star Sandej da su „voljni da pogledaju sve tragove“.

Rekli su: „Porodica ne rizikuje, spremni su da pogledaju sve tragove. Važno je da gledaju na sve faktore, devojka izgleda slično. To nema spora. Ako je ono što ona kaže istina, velika je šansa da bi to mogla biti ona. Sve se sabira.“

Međutim, nemački istražitelji veruju da je Medi – koja je nestala tokom porodičnog odmora u Portugalu 2007. – ubio seksualni predator Kristijan Brukner, koji je više puta negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom devojčice.

Ali uprkos opsežnim pretragama i bezbrojnim policijskim istragama, telo devojčice nikada nije pronađeno.

PROČITAJTE JOŠ:

Više od tri godine otkako su imenovali Brueknera kao glavnog osumnjičenog, policija takođe izgleda nije bliža podizanju optužnice, jer nemaju dovoljno dokaza da dokažu da je on odgovoran za njen nestanak i ubistvo.

Miror je ranije objavio tvrdnje prijatelja da su tužioci priznali da se bore da pribave dovoljno dokaza protiv njega.

Počeli su da ponovo intervjuišu Brueknerove prijatelje i saradnike u pokušaju da rasvetle slučaj jednom zauvek.

Jedan prijatelj, koji je poznavao Nemca dok su zajedno živeli u Algarveu, razgovarao je sa detektivima poslednjih meseci.

Rekao je: „Oni veruju da je Kris to uradio, kažu da znaju da je to uradio, ali su mi rekli da nemaju dokaze. Zato se vraćaju na stare intervjue. Kada su razgovarali sa mnom, bili su veoma otvoreni o tome šta situacija je. Osećao se kao da se bore. Samo su ponovo postavili ista pitanja, nije bilo ništa novo.“

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar