Foto: Interpol

Interpol je apelovao na javnost da pomogne u identifikaciji tela 22 ubijene žene u Nemačkoj, Holandiji i Belgiji u periodu od nekoliko decenija. Identitet nestalih žena nikada nije utvrđen. Interpol, želeći da reši te "zaboravljene slučajeve" ubistava žena koja su se dogodila pre 10, 20, 30, pa čak i 40 godina, pokrenuo je akciju pod nazivom "Identifikuj me".

Najstariji slučaj datira od oktobra 1976, kada je telo nepoznate žene pronađeno na parkingu uz autoput u Holandiji, a najnoviji slučaj je iz avgusta 2019. godine. Reč je o ženi čije je telo pronađeno u gradskom parku u Belgiji, piše Index.hr.

Nacionalne policije nisu identifikovale žrtve, a to otežava i činjenica da te žene ne potiču iz zemalja u kojima su ubijene. Za svaku od 22 žrtve objavljene su fotografije napravljene uz pomoć tehnologije rekonstrukcije lica, kao i podaci o tome mestu gde su tela pronađena, uz lične predmete koje su bile pored žrtava.

Ako se sećate prijateljice, članice porodice ili koleginice koje su iznenada nestale, molimo vas, dobro pogledajte i kontaktirajte nacionalnu policiju putem obrasca ako imate bilo kakvu informaciju o nestalima“, piše na stranici Interpola.

Pročitajte još:

Fransoa-Egzavijer Lorent, šef odeljenja DNA u Interpolu, za AFP je rekao da se pretpostavlja da su neke od ubijenih žena iz zemalja istočne Europe.

„Moguće je da se radi o ženama koje su krenule na turističko putovanje, ali moguće je i da se radi o žrtvama trgovine robljem“, rekao je Lorent.

Slučajevi nisu međusobno povezani, ali im je zajednički ‘međunarodni kontekst'“, dodao je.

BONUS VIDEO Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar