Foto: Shutterstock

Par je pronađen mrtav u svojim foteljama u svojoj kući vrednoj milion funti nakon sumnje da je došlo do curenja ugljen-monoksida.

Veruje se da su Stiven Bakster (61) i njegova supruga Kerol (64) savladani smrtonosnim isparenjem dok su zajedno odmarali.

Otkrio ih je član porodice u nedelju u njihovoj kući sa pet spavaćih soba u gradu za jahte Vest Mersea, u blizini Kolčestera u Eseksu.

Hitna pomoć je pozvana, ali nisu uspeli da ih reanimiraju.

Ćerka para, Eli (21), koja je podigla uzbunu kada se pojavila u porodičnoj kući, rekla je: „Bilo je apsolutno grozno videti to. Ne bih to poželela nikome. Ali ono čemu se stalno vraćam je da su sedeli zajedno i bili mirni. Nije bilo znakova borbe ili bilo kakvog bola“.

Bakster, koja je u to vreme bila sa svojim jednogodišnjim sinom, odmah je posumnjala na trovanje ugljen-monoksidom i otvorila dvokrilna vrata na imanju.

Odajući počast svojim roditeljima, dodala je: „Bili su veoma ljubazni. Porodica je uvek bila na prvom mestu. Pobrinuli su se da uvek imamo ono što nam je potrebno. Mnogi su ih izuzetno voleli. Trudili su se za sve što su imali. Njihovo odsustvo će imati veliki uticaj na mnoge ljude na mnogim mestima“.

Gospođa Bakster je bila generalni direktor Cazsplash Ltd, firme za kupatila koja prodaje prostirke za kupanje dizajnirane da se uklapaju u zakrivljene ili ugaone tuševe.

Njen suprug, za koga se udala 2000. godine, bio je kolega direktor preduzeća, koje je pokrenuto pre 11 godina. Takođe je radio za transnacionalnu firmu za nekretnine Jones Lang LaSalle, koja je osnovana u Velikoj Britaniji, ali ima sedište u Čikagu.

Par je imao dvoje dece zajedno, Bakster i njenog brata, dok je gospođa Bakster imala još dvoje dece iz dva prethodna braka.

Njihov automobil Nissan Juke i crni Jaguar, oba sa personalizovanim tablicama, ostali su juče parkirani na prilazu njihove kuće.

PROČITAJTE JOŠ:

Komšija je rekao: „Policija je u nedelju popodne ogradila put. Izgledalo je kao da se dogodilo ubistvo. Video sam i dva vatrogasna vozila i kombi na gas. Kasnije smo čuli da su pronađeni mrtvi u svojim stolicama i da je verovatno u pitanju neka vrsta curenja gasa. To je samo strašna tragedija. Bili su divan par i delovali su zaista srećno“.

Policija Eseksa potvrdila je da nije bilo ništa sumnjivo u vezi sa smrću Baksterovih i tretira ih kao slučajnu. Policajci pripremaju dosije za mrtvozornika.

Smatra se da se policijska istraga fokusira na moguće curenje iz neispravnog uređaja ili loše ventilacije u kući. Ugljen monoksid je bez mirisa i može polako da savlada ljude.

BONUS VIDEO: Pomahnitali muškarac ubio pet kolega i sve prenosio uživo na Instagramu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar