Dritan Abazović, intervju
Dritan Abazović Foto: Luka Zeković

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević negirao je da je ostavku podnio pod pritiskom premijera Dritana Abazovića nakon što je saslušavan u okviru afere šverca cigaretama kao i da se ne boji hapšenja te da je on žrtva namere da se sruši Abazović.

Milošević je visoki funkcioner Abazovićevog Građanskog pokreta URA. On je saslušavan u sklopu istrage o švercu cigaretama u okviru koje je privedeno nekoliko službenika Uprave.

„Nije bilo pritisaka od strane premijera. Mi smo imali jedan normalan razgovor, razmenili smo argumente. Ni u jednom momentu nije bila upitna moja ostavka, moja odgovornost. Međutim, ja sam nakon određenih podataka, kada sam video o čemu se radi, u kom pravcu se to odvija i kada sam shvatio da će istraga potrajati i da ja sam mogu biti pozvan da dajem određene izjave, ja sam procenio da nije realno da ostanem na toj poziciji. Kao profesionalac procenio sam da iz moralnih razloga moram podneti ostavku, te je čin koji je bio neizbežan“, kazao je Milošević u intervju za TV Vijesti.

Kazao je i da se ne boji hapšenja.

Foto: gov.me

Rekao je da je pomoćnik direktora ANB-a Drago Spičanović čovek za kojeg postoje operativni podacima godinama unazad da je povezan sa švercom cigareta. On je sa švercom povezao i direktora ANB-a Sava Kanteru ali i Baranina Đoka Pavićevića za koga tvdi da je svim operativnim spisima označen kao organizator šverca cigareta u luci Bar.

Sve se ovo, kako je rekao, dešava zbog lokalnih izbora u 13 opština, među kojima je i Podgorica, zakazanih za 23.oktobar.

„Ovo je hajka da se sruši premijer Abazović, a ja sam najveća žrtva“, kazao je on.

Milošević je funkcioner Građanskog pokreta URA premijera Abazovića. On je saslušan u subotu veče, u sklopu istrage o švercu cigareta.

Milošević je kazao pre dva dana da nije bio ni uhapšen, niti priveden, već da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i nadležnim organima dao dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid u vezi s nestankom kamiona punog cigareta koje je trebalo da budu spaljene.

Njegovo „hapšenje“ prethodno su pozdravili premijer Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

PROČITAJTE JOŠ:

U međuvremenu je juče Abazović kazao da je razgovarao s Miloševićem i da je čuo njegovu verziju.

„Bio bih jako neprijatno iznenađen da je on lično napravio ovakvu vrstu propusta. Mi svaki dan potpisujemo razne odluke, a da li tu ima nešto drugo, neka istraže nadležni organi“, rekao je Abazović.

U okviru istrage je priveden šef Komisije Uprave prihoda i carina (UPC) za uništavanje cigareta, Elvir Adrović.

Uprava prihoda i carina organizovali su spaljivanje 17. avgusta, kada je UPC saopštila da će u pećima fabrike „Javorak MB“ u Nikšiću biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Poslednje spaljivanje bilo je u četvrtak u Železari, kada je Milošević saopštio da će biti uništena roba tržišne vrednosti tri miliona evra, a nabavne vrednosti blizu milion. Tom uništavanju prisustvovali su i premijer Dritan Abazović i ministar bez portfelja Zoran Miljanić.

BONUS VIDEO: Abazović o švercu cigara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar