vladimir bozovic
Vladimir Božović Foto: E-Stock_petar_jovanovic

Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović jedan je od 28 stranaca kojima je uskraćen boravak i zabranjen ulazak u zemlju, na osnovu podataka Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), potvrdio je za Radio Slobodna Evropa premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

„Tačno je da je Božović jedan od onih kojima je zabranjen ulazak u zemlju, a Agencija će narednih dana saopštiti koji su bili razlozi za tu odluku“, kazao je Abazović.

On je istakao da im američki partneri u kontinuitetu pomažu, s obzirom da u kontekstu globalnih dešavanja „imaju povećan stepen senzitivnosti prema ruskom uticaju“.

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je 30. septembra saopštilo da je za 28 stranih državljana, za koje se sumnja da su „nosioci malignog uticaja sprovedenog za interese stranih službi“, uskraćen boravak i zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Zabrana je uslijedila tokom dvodnevne akcije ANB i Specijalnog državnog tužilaštva, koja je rezultirala proterivanjem šest ruskih diplomata i hapšenjem, pa puštanjem, penzionisanog službenika crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova.

***

BONUS VIDEO: Vladimir Božović (ponovo) zaljuljao odnose Srbije i Crne Gore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar