Foto: EPA-EFE/YAUHEN YERCHAK

U Belorusiji je sprečena serija terorističkih napada, a uhapšeno je nekoliko osoba koje su pripremale napade, izvestila je danas državna televizija "Belarus 1" pozivajući se na izjavu zamenika ministra unutrašnjih poslova Belorusije Genadija Kazakeviča.

Beloruska televizija je prenela da je planiranje terorističkih napada povezano sa organizacijom BIPOL (u Belorusiji proglašena za terorističku organizaciju).

Osim toga, u plan terorističkih napada je umešan i takozvani prelazni kabinet beloruske opozicije, koji se nalazi izvan Belorusije, preneo je Sputnjik.

Ističe se da su pritvorenici priznali umešanost i da su spremni da sarađuju.

Kako je istakao Kazakevič, policija Belorusije je upoznata sa situacijom i planovima protivnika, spremna je da brzo, odlučno i efikasno reaguje na sve terorističke pojave ili ekstremističke pretnje.

PROČITAJTE JOŠ:

On je naveo da ova inicijativa nije ništa drugo nego projekat zapadnih obaveštajnih službi, koja ih, kako je rekao velikodušno finansira i promoviše već duže vreme.

„Pripadnici ilegalnih vojnih formacija, uključujući i učesnike ovog projekta, obučavaju se na teritoriji Poljske, a ratno iskustvo stiču na teritoriji Ukrajine“, zaključio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Belorusije.

Vrhovni sud Belorusije je krajem avgusta proglasio organizaciju BIPOL terorističkom organizacijom.

BONUS VIDEO: Dan posle Putinovog osvetničkog napada: Širom Ukrajine odzvanjaju sirene za vazdušnu opasnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar