Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić bio je u sukobu interesa kada je sam sebi dodelio državni stan, objavili su u utorak mediji, pozivajući se na odluku Visokog upravnog suda, a Banožić je u izjavi Hini poručio kako je ta presuda nepravedna te je najavio žalbu Ustavnom sudu.

„Smatram da je presuda nepravedna, žaliću se na tu presudu Ustavnom sudu. Imamo dobre temelje za žalbu jer je očito kako su neke činjenice zanemarene, a druge su ipak zlonamerno i tendenciozno interpretirane“, rekao je Banožić.

Dodao je i kako ne bi posebno komentarisao taj postupak jer, po njegovom mišljenju, nije gotov, prenosi Index.hr.

„Daljnje korake će poduzeti moja advokatica“, kratko je poručio.

Mediji navode kako je Visoki upravni sud RH odbio Banožićevu žalbu na raniju nepravosnažnu presudu Upravnog suda u Zagrebu, čime je potvrdio da je bio u sukobu interesa kad je sam sebi dodelio državni stan.

Nakon što je Poverenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo da si je Banožić dodelio veliki državni stan i tu odluku potpisao u vreme dok je bio ministar državne imovine, on je sam pokrenuo ceo sudski postupak.

PROČITAJTE JOŠ:

Reč je o trosobnom stanu u centru Zagreba veličine 90-ak kvadrata koji je Banožić sam odabrao iako su mu na raspolaganju bila dva manja stana, jedan od 53 kvadrata i jedan od 73 kvadrata.

Banožić je u žalbi naveo kako nigde nije propisano da on kao ministar ne sme potpisati odluku o dodeli stana.

Kako navode mediji, Visoki upravni sud odbio je Banožićevu žalbu, zaključivši da je pretpostavio svoj privatni interes javnom, a zbog sukoba interesa moraće da plati novčanu kaznu od 930 evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar