Foto: GIS / Zuma Press / Profimedia

Krdo divljih slonova zgazilo je vozilo na glavnom autoputu u Maleziji nakon što je vozač automobilom udario u mladunče slona, saopštile su juče lokalne vlasti. U automobilu se nalazio vozač, 48-godišnji muškarac, njegova supruga i 23-godišnji sin.

Porodica se u nedelju vozila glavnim autoputem od ostrva Penang do severoistočne obalske države Terenganu kada se 19.35 časova po lokalnom vremenu autom zabila u slonče, piše CNN.

Kina slonovi China Wandering Elephants
Slonovi Foto:Yunnan Forest Fire Brigade via AP

Vlasti su navele da je u vreme incidenta padala kiša i da je bilo magle.

„Automobil je udario u mladog slona koji je s krdom prolazio po putu“, rekao je Zulkifli Mahmod, šef policije okruga Gerik. Mladunče je od udarca palo na zemlju.

„Kada je to videlo ostalih pet slonova u krdu, pojurilo je prema autu i počelo da ga gazi. Napustili su područje tek nakon što se mladunče ponovo podiglo na noge“,  rekao je Mahmod.

Pročitajte još...

Policija nije precizirala da li su članovi porodice bili u vozilu tokom napada slonova ili su uspeli da pobegnu, ali u policijskom saopštenju nije navedeno da je bilo smrtnih slučajeva ili ozbiljnih povreda.

Na policijskim fotografijama se vidi velika šteta na prednjim i bočnim stranama vozila i razbijeni prozori. Zbog brzog razvoja autoputa u Maleziji, divlji slonovi širom poluostrva često dolaze na put kako bi prešli na drugo područje u potrazi za hranom. Duž mnogih autoputeva postavljeni su znakovi koji upozoravaju vozače na prolazak slonova, posebno na severu zemlje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar