Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Nebojša Zelenović, koopredsednik stranke "Zajedno" uoči četvrtog protesta "Srbija protiv nasilja" u izjavi za Nova.rs kaže da svakog dana na ulici, pijaci ili autobuskim stajalištima sreće ljude koji mu govore da je vreme za promene.

„Verujem tim ljudima, našim saborcima na ulici – našim hrabrim građanima i građankama. Mi političari znamo ponekad da procenimo pogrešno, ali odlučna građanska većina nikada“, kaže Zelenović.

Pozvao je sve građane da večeras u 18h dođu na protest „Srbija protiv nasilja“ koji se održava ispred Skupštine Srbije.

„Zato vas pozivam da večeras svi dođemo u 18h, stanemo rame uz rame sa tim odlučnim ljudima i osvetlamo obraz Srbiji. Jer došla su takva vremena, da imamo dva izbora: prvi je da sedimo kući i kukamo kako je Vučić loš, da je sve loše“, kazao je sagovornik Nova.rs.

Nebojša Zelenović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dodao je drugi izbor onaj koji je i sam odabrao, a to je konstantna borba za sistemske promene i dobrobit Srbije.

Kako je Zelenović ranije rekao za Novu, opozicija će večeras na licu mesta odlučivati o promenama u slučaju da broj ljudi bude veći nego što je to ranije bilo.

PROČITAJTE JOŠ

„Mi ćemo neke stvari morati da vidimo na licu mesta. Mi jesmo razgovarali o tome, a kolege su na stanovištu toga da je RTS simbolički bitan. To je jedan dodatni pritisak da se ovi zahtevi ispune“, kaže Zelenović.

Dodaje da je planirani krug oko RTS-a, simbolički važan.

Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ; Vesna LaliĆ/Nova.rs

„Ono što je sasvim sigurno i to mora da bude jasno svima da je moć građana u njihovim rukama. Mislim da je to najveći dobitiak ovih protesta. Građani će tu moć ispoljiti, nevezano šta će im ko iz opozicije reći“, kaže sagovornik Nova.rs.

Napominje i da je važno da su građani tu, kao i da treba ostati miran i dostojanstven.

Podsetimo, ruta protesta „Srbija protiv nasilja“, koji organizuje deo opozicije, u subotu će biti drugačija u odnosu na prethodna dva skupa. U planu nije blokada Gazele, plan je da se napravi prsten oko RTS.

Osim ispred Skupštine, bina će biti stacionirana i u Tašmajdanskom parku.

Organizatori su pozvali građane da na subotnji skup ponesu cvet kao simbol protiv nasilja i simbol tuge, da ne zaboravimo na tragedije koje su se dogodile i da se one nikad ne ponove. Protest počinje u 18 sati ispred Narodne skupštine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare