Protest Srbija protiv nasilja Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Članovi opozicije odlučiće na licu mesta o daljim koracima protesta ukoliko broj ljudi na skupu "Srbija protiv nasilja" bude bio mnogo veći od predviđenog, potvrdio je za Nova.rs, Nebojša Zelenović koopredsednik stranke "Moramo".

„Mi ćemo neke stvari morati da vidimo na licu mesta. Mi jesmo razgovarali o tome, a kolege su na stanovištu toga da je RTS simbolički bitan. To je jedan dodatni pritisak da se ovi zahtevi ispune“, kaže Zelenović.

Dodaje da je planirani krug oko RTS-a, simbolički važan.

Foto:Zoran Mrđa/FoNet

„Ono što je sasvim sigurno i to mora da bude jasno svima da je moć građana u njihovim rukama. Mislim da je to najveći dobitiak ovih protesta. Građani će tu moć ispoljiti, nevezano šta će im ko iz opozicije reći“, kaže sagovornik Nova.rs.

Napominje i da je važno da su građani tu, kao i da treba ostati miran i dostojanstven.

Podsetimo, ruta protesta „Srbija protiv nasilja“, koji organizuje deo opozicije, u subotu će biti drugačija u odnosu na prethodna dva skupa. U planu nije blokada Gazele, plan je da se napravi prsten oko RTS.

PROČITAJTE JOŠ

Osim ispred Skupštine, bina će biti stacionirana i u Tašmajdanskom parku.

Organizatori su pozvali građane da na subotnji skup ponesu cvet kao simbol protiv nasilja i simbol tuge, da ne zaboravimo na tragedije koje su se dogodile i da se one nikad ne ponove. Protest počinje u 18 sati ispred Narodne skupštine.

Ovo je četvrti po redu protest „Srbija protiv nasilja“.

Koji su zahtevi protesta?

Protest Srbija protiv nasilja Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Traži se smena članova Saveta regulatornog tela za elektronske medije (REM), ministra policije Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina, traži se oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, kao i ukidanje medija koji promovišu nasilje i mržnju.

BONUS VIDEO: Nebojša Zelenović napustio studio RTS-a: „Neću da učestvujem u prividu debate, rukovodstvo javnog servisa da podnese ostavke“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar