Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu za NIN da je Aleksandar Vulin korektno obavljao posao direktora BIA i da kada je reč o kadrovskim pitanjima, dosadašnja premijerka Ana Brnabić izvesno neće biti ambasadorka nakon izbora. Poručio je da nije video dokaze da je Slaviša Kokeza oštetio budžet za 600 miliona evra, o čemu su pisali provladini tabloidi i naglasio da ništa ne dokazuje službena beleška policije u kojoj stoji da je generalni sekretar Vlade Novak Nedić bio u bliskim odnosima sa Veljkom Belivukom.

Vučić je u intervjuu za NIN rekao da je bivši direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin „korektno obavljao svoj posao“ i da ne misli da su sa njim napravili grešku.

„U Srbiji imamo mnogo dobrih ljudi, ali Vulin je korektno obavljao svoj posao i tu nemam šta da dodam i oduzmem. Uvek bih na ovo mogao da odgovorim kontrapitanjem i bezbroj bih ih postavio – šta je kvalifikovalo mnoge druge, počev od Zorane Mihajlović. Nekada napravite grešku, nekada ne. U slučaju Vulina ne mislim da smo napravili grešku. A što se tiče nekih drugih, da li vi stvarno mislite da je ovaj iz G17, što ne može školu da završi, kvalifikovan da vodi Srbiju. Samo da mi kažete za nekog od njih ko ima završenu srednju školu sa respektabilnim uspehom, jedno ime mi recite“, odgovorio je Vučić na pitanje NIN-a.

„Brnabić neće biti ambasador, ostaće da radi u zemlji“: Ko će biti predsednik Vlade?

Na pitanje glavnog urednika NIN-a Milana Ćulibrka da li će Ana Brnabić ponovo biti premijerka ili ambasadorka u SAD kako se priča u javnosti, Vučić je odgovorio da će sigurno ostati da radi u zemlji.

„Ana Brnabić sigurno neće biti ambasador u SAD. Ana će da ostane da radi u zemlji. Mnogo je napredovala, mnogo toga je uradila, nikada ne pravi problem da li će da bude i na nekom drugom mestu i da radi neki drugi posao. A ko će biti predsednik vlade? Pa, ostaje da se vidi“, naveo je Vučić.

Pored toga, Vučić je ponovio da lider SPS Ivica Dačić sigurno neće biti novi premijer i da se ne razmišlja u tom pravcu. Vučić je bio siguran u odgovoru da SNS neće biti potrebna pomoć SPS da formira vlast.

Ivica Dačić, Aleksandar Vučič Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Ne, neće nam biti potrebne čak ni manjine. Sami ćemo da imamo apsolutno većinu, osim ako se nešto dogodi u poslednjih devet dana. Na poslednjim parlamentarnim izborima dobili smo 42 odsto, a sada ćemo dobiti značajno više.

Šapić i Brnabić ga konsultovali da nastupa zajedno sa Šešeljem u Beogradu

Na pitanje otkud koalicija sa SRS i Vojislavom Šešeljem u Beogradu, Vučić je odgovorio da se za beogradsku listu konsultovao sa Anom Brnabić i Aleksandrom Šapićem.

„Pri tome, mi tu ništa nismo krili, nikoga nismo varali. Imamo različitu politiku od radikala na republičkom nivou, ne možemo sa njima u vladu i nećemo. A, vama ne smeta što ovi koje ne podržavate, a ja pogrešno mislim da ih podržavate, hoće sa otvorenim ljotićevcima u vladu. I nikakav problem sa tim nemate. Ljotićevci – dobrodošli, radikali – zlikovci“, odgovorio je Vučić za NIN.

PROČITAJTE JOŠ:

„Protiv Kokeze se ne vodi nikakav postupak, nisam video dokaze da je oštetio državu za „

Iz NIN-a su upitali Vučića da li je sporno što su provladini tabloidi pisali da je Kokeza oštetio državu za 600 miliona evra i nikom ništa, predsednik je odgovorio da se protiv Kokeze ne vodi nikakav postupak.

„Ne, ne, koliko znam protiv Kokeze se vodi postupak, ali ja nisam u tom slučaju video tako čiste dokaze za 600 miliona. Video sam za ozbiljan novac, ali on je mnogo manji od te cifre koju su pominjali tabloidi. Ali, zamislite za razliku od gospodina Kokeze, protiv koga se vodi postupak, protiv Đilasa, koji je zaradio desetostruko, ne vodi se postupak“, istakao je Vučić.

O policijskoj belešci koja dokazuje da je Novak Nedić u bliskim odnosima sa Belivukovom grupom

„Prvo, policijska beleška nikada ne dokazuje ništa, ona može samo da ukaže na nešto. Policijska beleška ukazuje da je neko tukao i svoju ženu, i svoga tasta i to da ih je ubio od batina, ali to, znate, nije krivično pravna presuda… Svakako jeste i pokazano je da Novak Nedić nije učestvovao u kriminalnim radnjama“, rekao je predsednik o Nediću.

Foto: Printscreen/YouTube/Nedeljnik NIN

O kol-centru i optužbama za plaćanje glasača

Na pitanje da li je uobičajeno da se daju ljudima pare u kešu koji učestvuju u radu kol centra SNS, Vučić je odgovorio da će to ispitati poreska inspekcija.

„Jedan mali prekršaj ako je napravljen, saglasan sam da se odmah reši i da odgovaraju i da plate kaznu. Apsolutno sam saglasan sa vama, jedan kroz jedan… Ma dajte, molim vas, o čemu pričate, o kakvih 9.000 dinara, pa idete i glasate. Jel` vi stvarno verujete u to?“, istakao je Vučić.

BONUS VIDEO: Otkud Vučić u NIN-u? Ćulibrk otkriva za TV Nova kako je prošao intervju sa predsednikom Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare