Ana Brnabić i Ivica Dačić sednica Vlade Srbije Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je danas da je predsednik države Aleksandar Vučić "kriv opoziciji što je bio predmet uvredljive pesme" zvaničnika Socijalističke partije Srbije (SPS) u Blacu na jednom lokalnom skupu.

Brnabić, koja je i funkcioner Srpske napredne stranke, je na televiziji Prva govoreći o snimku na kojem se čuje kako donedavni član SPS iz Blaca peva uvredljivu pesmu na račun predsednika Srbije, rekla da je to „deo bizarnosti opozicione kampanje“, navodeći da je „žrtva čovek koji je pevao pesmu, a kriv je opet Vučić“.

Pročitajte još

„Kada su (predsedniku SSP Draganu) Đilasu pevali ‘Đilase lopove’, on je izašao, plakao i govorio da prete njegovoj deci, i zbog toga su ustali svi iz tajkunskih medija“, a kada se peva pesma „Vučiću p…“ onda je to „pesma, vi ste umetnik, pa onda i žrtva“, rekla je Brnabić.

To me podseća me dosta na prethodni incident sa (Đorđem) Miketićem, on je isključen iz kampanje, a nije isključen sa liste, gde je 29. i biće u (beogradskom) parlamentu, a možda ako pobedimo biće i vršilac funkcije u zakonodavnoj ili izvršnoj vlasti. Ovaj deluje da još nije ni isključen iz stranke, navela je Brnabić.

Zagrađanin i (Igor) Braunović, to vam je tako to je politika, razumem da smo mi sami protiv svih, rekla je Brnabić i produžila izlaganje navodeći da će ako pobedi lista SNS Srbija ne sme da stane prosečna plata biti 1400 evra, penzija 600 evra, minimalac 650 evra.

Prethodno je opširno govorila o slučaju Miketića, navodeći da je nedostojno ponašanje narodnog poslanika na privatnom snimku koji je objavljen, posebno ističući da se u kadru vidi i droga, i ističući da pristojna i normalna Srbija ne sme da konzumira drogu.

Brnabić je pomenula i da Branko Ružić, funkcioner SPS, ne želi eksplicitno da osudi ponašanje Miketića, nakon što je novinarka pročitala deo Ružićevog intervjua.

Dejan Dimitrijević iz Blaca je isključen iz SPS zbog snimka koji se može videti na društvenim mrežama a na njemu se vređa predsednik Srbije. Snimak je sa jedne proslave, za koju organizator kaže da je bila privatna, mada se stekao utisak u javnosti da je sa predizbornog skupa socijalista.

BONUS VIDEO Da li će SNS da kazni SPS?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare