Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza, koji je naširoko optuživan da je, švercom cigareta iz Crne Gore, zajedno sa saradnicima iz policije i Uprave carina, zgrnuo 640 miliona evra, ne samo da nije pod istragom Tužilaštva za organizovani kriminal, već ona protiv njega nikada nije ni pokrenuta, rečeno je iz tog tužilaštva advokatu Ivanu Niniću.

Slaviša Kokeza priveden je u februaru prošle godine na informativni razgovor u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), a mediji su njegovo privođenje tada dovodili u vezu sa hapšenjem kriminalne grupe Veljka Belivuka. Navodno razlog je bio to što je Aleksandar Kajmaković, vlasnik brojnih klubova i restorana u Beogradu, koji je saslušan u okviru finansijske predistrage u slučaju Belivuk, na saslušanju rekao da je do poslovnih odnosa sa Belivukom došao preko poznanstva sa nekadašnjim predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ipak, kako je saopštio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, Kokeza je odbio da bude ispitivan na poligrafu u vezi sa atentatom na predsednika Aleksandra Vučića.

„Kokeza je saslušan u svojstvu građanina. Bilo mu je ponuđeno da se izjasni da li hoće ili neće da odgovori na svako pojedinčano pitanje, što je on odbio. Poligraf nije dokaz na sudu, ali gotovo nepogrešivo usmerava na ono što je istina“, rekao je Vulin i dodao da policija sumnja u istinitost iskaza koji je tadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije dao na informativnom razgovoru.

Obraćanje Aleksandra Vučića povodom Ukrajine Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ovim povodom oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da ne razume zašto je čovek u kog je imao poverenja, odbio poligraf.

“Posebno zato što mu je rečeno da može da ide samo sa pitanjem da li je učestvovao u pripremi moje likvidacije“, rekao je Vučić.

Tada je Kokeza upao i u vrtlog režimskih medija koji su ga optuživali da je, zajedno sa pojedincima iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave carina, zahvaljujući švercu cigareta iz Crne Gore, zaradio 690 miliona evra.

Ipak, Kokeza se nikada nije našao na radaru policije ili tužilaštva, što je otkrio advokat Ivan Ninić.

Da se ne zaboravi i afera Kokeza „teška“ 640 miliona evra koja je prilično uznemirila javnost. Doduše, ne zna se ko brani gospodina Kokezu, ali nakon godinu dana od afere, evo i prvih rezultata istrage…“, naveo je Ninić na svom Tviter profilu, objavivši fotografiju odgovora koji je dobio od tužilaštva.

Ivan Ninić Hrkalović, Hapšenja, ispitivanja, premeštaji – da li je urušen ugled MUP, prilog, emisija Među nama Nova S
Ivan Ninić Foto: Nova S

„Poštovani, u vezi sa vašim Zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja, uvidom u elektronsku bazu podataka, obaveštavamo vas da Tužilaštvo za organizovani kriminal niti je vodilo, niti vodi postupak protiv Slaviše Kokeze“, navodi se u odgovoru te institucije.

Bonus video: Nebojša Stefanović i Slaviša Kokeza rukovanje sa Vladimirom Kovačevićem Kovačom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar