Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

"Građani se oslobađaju straha širom Srbije. Važno je da naša koalicija 'Srbija protiv nasilja' napravi takav rezultat na parlamentarnim izborima, da SNS ne može više da formira Vladu. E, a onda će Vučić samo da deli ordenje, u skladu sa svojim vrlo skromnim ustavnim i zakonskim nadležnostima", rekla je Marinika Tepić za Nova.rs, najavljujući današnju konvenciju u Kragujevcu.

Lideri koalicije „Srbija protiv nasilja“ danas će Kragujevčanima predstaviti svoj program za „vraćanje normalnosti u Srbiju“.

„U svim gradovima situacija je ista – nasilje, nepravda, korupcija, kriminal, podele, mržnja, to što zakoni nisu jednaki za sve i svi su građani drugog reda, osim onih bliskih režimu. Naravno, divljanje cena, osionost i bahatost u svemu čega se dohvate. Sva ta nenormalnost. A ljudi, jedino što žele je da žive normalno, bez nasilja i ne po meri jednog čoveka. Kao što je nenormalno, da taj jedan čovek bude i predsednik i premijer i sudija i tužilac i selektor u sportu i selektor za finansije države. I zato je jako važno da naša koalicija Srbija protiv nasilja, koja je jedina garancija za normalan život u Srbiji, napravi takav rezultat na parlamentarnim izborima, da SNS ne može više da napravi Vladu. E, a onda će Vučić samo da deli ordenje, u skladu sa svojim vrlo skromnim ustavnim i zakonskim nadležnostima“, rekla je Tepić.

Marinika Tepić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Prema njenim rečima, među građanima sa kojima su se predstavnici liste do sada sreli, „postoji nada da je ova vlast smenjiva“.

„Godinama traje ta kampanja anesteziranja ljudi, stvaranja atmosfere da su nesmenjivi, da im niko ništa ne može, da glas na izborima ne vredi. I sada je dosta! Građani su na protestima Srbija protiv nasilja pokazali da im je toga dosta, da se ne mire više sa ovim stanjem nasilja i bezakonja. I da nas je više“, istakla je ona.

Tepić je takođe ukazala i da su aktivnosti ProGlasa „ekstremno značajne” za motivaciju građana da izađu na birališta.

Foto: Lazar Novaković

„Svi u ProGlasu, ti voljeni, cenjeni, umni predstavnici vrhunskih autoriteta u svojim branšama, iskoračili su ovog puta i oni ujedinjeno, stameno i odlučno da vrate nadu ljudima, da je svaki pojedinac važan, da svaki glas odlučuje o svima. I javno im na tome aplaudiram i zahvaljujem što ne odustaju, uprkos uvredama koje od početka svog angažovanja, trpe od režima i njihovih trbuhozboraca“, podvukla je Tepić.

Predizborni skup na otvorenom od 18h

Konvencija opozicione liste “Srbija protiv nasilja” biće održana na Trgu kod krsta, a građanima će se obratiti Miroslav Aleksić, jedan od nosilaca liste, zatim, Aleksandar Jovanović Ćuta (Ekološki ustanak), Zdravko Ponoš (SRCE), Biljana Đorđević (ZLF) i Borko Stefanović (SSP).

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pre Kragujevca, opozicioni lideri prvo će posetiti Topolu, a susret sa građanima zakazan je za 15.45h u centru, na platou preko puta zgrade opštine.

Kandidati sa parlamentarne liste “Srbija protiv nasilja” danas će od 17 sati razgovarati sa Kragujevčanima u centru grada, a zvanično obraćanje sa bine na Trgu kod krsta počeće u 18h.

Listu Srbija protiv nasilja za republičke izbore čine Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Srbija Centar, Zajedno, Pokret za preokret, Udruženi sindikati Srbije „Sloga” i Novo lice Srbije.

BONUS VIDEO: Šta je sporno u radu SNS kol centra: Vučić kaže da nema kršenja propisa, zakon ga demantuje