Marinika Tepić Foto: SSP

Jedna od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić rekla je danas na konvenciji u Kruševcu da aktuelna vlast "vlada siromaštvom", a da se onda pojavljuje da novac građana dodeljuje na poklon, te zadužuje buduće generacije.

„Najduže šetnje su sada po prodavnicama, a ne po parkovima sa decom i prijateljima. Satima šetaju ljudi po prodavnicima jer nemaju dovoljno novca za ono što su hteli da kupe i uvek izađu sa bar jednim artklom manje. Ova vlast vlada siromaštvom, a onda se pojavljuje da nam naš novac dodeljuje na poklon i zadužuje naravno i našu decu“, rekla je Tepić i dodala da zato ova vlast mora biti smenjena i na republičkom nivou.

„Moramo da dovedemo do rezultata da neće moći da napravi sledeću vladu jer će Aleksandar Vučić od tada moći da deli samo ordenje. A neće biti i tužilac i policajac i košarkaški trener“, istakla je još ona.

Tepić je navela i da se Vučić sa tim „sudario na mitingu koji je bio potpuni debakl“.

„Pa i podaci pokazuju da su već na prošlim izborima imali pola miliona glasova manje, a sada imaju još manje. Pobedićemo ih po njihovim sramnim pravilima, u nefer utakmici i neravnopravnim uslovima samo ako nas izađe dovoljno. Objasnite ljudima samo da izađu na izbore“, poručila je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Marinika Tepić Foto: SSP

Ona je istakla da se lista „Srbija protiv nasilja“ bori za, kako je navela, normalan život u Srbiji i dodala da oni ne traže ništa više od toga.

„Nas osam organizacija se ujedinilo ka cilju koji je jači i važniji od svih nas – u borbi protiv nasilja, ali ne nasedajte na nasilje koje pokušavaju u ovoj poslednjoj izvedbi u ove poslednje dve nedelje da sprovedu, a to je da vas uplaše pričama o plaćanju glasova i dnevnica. To služi tome da bi posle odgovarali za to, ali služi i tome da vas uplaši da bismo rekli ‘Ne možemo im ništa, oni su sve platili, kupili glasove i ne vredi da izlazimo na izbore’. Vredi. Vredi jer one slike koje ste gledali sa protesta pokazale su da nas je više. Nas je više“, izjavila je Marinika Tepić u Kruševcu.

Miroslav Aleksić Foto: SSP

„Zaslužujemo da živimo normalno… Šta je za nas normlano? Da ne strahujemo kada nam deca izađu na ulicu ili kada krenu u školu, da ne strahujemo da nećemo moći da preživimo od meseca do meseca, da nećemo moći da se suočimo sa nepravdom tražeći pravdu na sudu, pa vam neki korumpirani tužilac ili sudija sudi po zakonu partije, a ne po slovu zakona. Kada se služba za zapošljavanje preseli u SNS, pa mora članskom kartom da se zasluži radno mesto za koje ste se školovali“, dodala je ona.

Tepić je rekla da u novijoj srpskoj istoriji, „kako to voli režim da kaže“, Kruševac je specifičan i jedini u Srbiji po još nečem – samo u ovom gradu listu ne nosi Aleksandar Vučić za njihovu koaliciju.

Foto: SSP

„Stavili su svog Batu (Bratislava) Gašića zato što misle da će se Kruševljani uplašiti Bate Gašića. A znate zašto? Zato što su se svi oni uplašili našeg Bate Andrića“, oocenila je ona.

***

BONUS VIDEO – Predizborni miting liste „Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar