Foto: N1/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Rada Trajković duže od 14 sati nalazi se na administrativnom prelazu Merdare, zadržala srpska policija, koja joj je oduzela dokumenta. U međuvremenu, kako ju je obavestio mladić iz Bezbednosno informativne agencije, njen slučaj je preuzela BIA. Trajković za Nova.rs kaže da su njoj, njenom sinu i čoveku koji ih je vozio oduzeta dokumenta i da pokušava da dođe do advokata.

„Taj mladić iz BIA nije hteo da se predstavi ni da da legitmaciju. Ništa me nije pitao. Samo je rekao da oni preuzimaju i da kada dobije preporuke iz Beograda, vratiće dokumenta. Tu je i moj sin i čovek koji me vozio, putovali smo na Kosovo. Svima su uzeta dokumenta“, navodi Trajković.

Ona je navela da je srspki ministar u Vladi Kosova Nenad Rašić intervenisao i želeo da kupi insulin, a da joj ga dostavi kosovska policija.

„Međutim, rekli su mi da taj koji ja koristim nema u Prištini. On je specifičan. Moja sestričina je krenula iz Niša da mi ga donese“, kaže ona za Nova.rs.

Upitana da li je kontaktirala advokata, Trajković navodi da je sinoć imala razgovore sa gospodinom Gajićem, koji ju je u nekoliko slučajeva zastupao.

„I to se tako završilo. Sada pokušavam da dobijem gospodina Prelevića. Jutros smo zvali kancelariju Tomanović. Očekujemo da će neko da se javi, jer još uvek nisu stigli na posao. Očekujem svakako advokata iz Niša koji treba da se javi“, kaže Trajković.

Ona dodaje da je često interesovanje američke ambasade, jer je na njihov poziv išla u Prištinu, kao i na poziv grčkog predstavništva.

BONUS VIDEO Trajković: Osećam se jako, terapiju i vodu doneće mi Rašić iz Prištine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare