Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak Rada Trajković nalazi se od sinoć od 19.30 na administrativnoj liniji, na kojoj ju je srpska policija zaustavila prilikom pokušaja da se vrati u centralnu Srbiju. Za portal N1 je rekla da su im oduzeli dokumenta, a da im je za sve vreme, pre nekoliko sati, prišao samo jedan mladić koji ih je obavestio da slučaj preuzima BIA, a da nije hteo ni da se predstavi. "Sigurno je Vučić toliko uplašen od mene kad je angažovao ovoliku policiju", rekla je, dodajući da se "oseća jako".

Kako je navela, bez objašnjenja i razloga stoji na administrativnoj liniji, dodajući da su joj „protivustavno i protivzakonito oduzeta dokumenta i sprečena sloboda kretanja“.

„Policija je u 19:30 uzela moja dokumenta, dokumenta mog sina i vozača, držali su ih četiri sata – to je maksimum zakonskog zadržavanja dokumenata, a nakon tog vremena došao je mlad dečko i rekao da je predstavnik BIA, da je BIA preuzela slučaj i da je preuzeo dokumenta“, navela je Rada Trajković za portal N1.

Kako navodi, nije hteo da se legitimiše, predstavi… „Nije hteo da mi kaže nijednu reč zašto je tu, šta da očekujem“, navela je sagovornica N1.

Kaže da im sve vreme niko ne prilazi, niti ih išta pita. A između 8 i 9h, došla je i Kosovska policija, koju su, kako je rekla, zamolili da joj kupi insulin.

Na pitanje kako se oseća, s obzirom na to da nije mogla da primi terapiju od juče, odgovorila je: „Osećam se jako! Sigurno je Vučić toliko uplašen od mene kad je angažovao ovoliku policiju. Pobedićemo“.

Terapiju i vodu iz Prištine će joj doneti Nenad Rašić, ministar u kosovskoj vladi, objavila je Trajković na tviteru.

Inače, Trajkovićeva se u četvrtak sastala sa američkim ambasadorom u Prištini Džefrijem Hovenijerom.

Kako nam kaže, u Prištinu je i otišla na njegov poziv, ali i na poziv Grčke diplomatske kancelarije. U komunikaciji je sa ambasadom SAD koja joj se već dva puta javila i interesuje se šta se dešava zbog situacije u kojoj se nalazi.

Podsetimo, Trajkovićevu je u četvrtak srpska policija najpre zadržala na administrativnom prelazu Merdare pri ulasku na Kosovo. Ona je tada za N1 izjavila da su joj policajci rekli da je evidentirana da joj se oduzmu dokumenta. Nakon višesatnog zadržavanja, puštena je da uđe. Međutim, u povratku u centralnu Srbiju, ponovo su je zadržali. Vratila sam se odmah iz Prištine jer me čeka spremanje slave, rekla je Rada Trajković za portal N1.

BONUS VIDEO: Rada Trajković: Vučić je dao Gazivode!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare