Rada Trajković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Rada Trajković istakla je večeras da je ponovo zadržana od strane srpske policije na administrativnom prelazu sa Kosovom.

Rada Trajković bila je ranije danas zadržana više sati na prelazu Merdare, kada je krenula na Kosovo na sastanak sa ambasadorom SAD-a u Prištini Džefom Hovenijerom. Međutim, Trajković je navela da su je srpski policajci ponovo zadržali večeras na prelazu, ali ovaj put dok se vraćala u Srbiju.

„Ovo je nezapamćeno iznurivanje. Opet sam zadržana od strane srpske policije na administrativnoj liniji sa Kosovom, ovoga puta u pravcu ka Srbiji. Policajci su profesionalni, ali slede naredbu ‘odozgo'“, napisala je Trajković na Tviteru i dodala:

„Izolovani smo na hladnoći, i ja kod sebe nemam potrebnu insulinsku terapiju.“

Ona je navela da se „ne oseća dobro“.

„Na moj zahtev policiji da potvrde trajanje i razlog zadržavanja kao i ko će biti odgovoran za pogoršanje mog zdravstvenog stanja usled nedostatka terapije, upućena sam na MUP Srbije“, navela je Rada Trajković i zatražila odgovor od ministra policije Bratislava Gašića i Vlade Srbije.

Rada Trajković je ranije danas, kada je bila zadržana dok je išla na Kosovo, rekla za portal Nova.rs da je ona isključena iz saobraćaja jer se „čeka odobrenje iz Beograda“ i da je ona „pod nekom zabranom“, te da su srpski policajci izvršili pretres vozila i stvari.

„Jedan policajac mi je interno rekao da čekaju odobrenje iz Beograda. Već kasnim. Imala sam zakazan sastanak u diplomatskom predstavništvu Grčke, a nakon toga Amerike“, navela je Trajković za Nova.rs kada je bila prvi put zadržana na prelazu Merdare.

Podsetimo, američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer je nakon današnjeg sastanka sa Radom Trajković ocenio da su pretnje i zastrašivanje zbog političkih stavova neprihvatljivi u slobodnim i demokratskim društvima.

***

BONUS VIDEO – „Pretres je u toku“: Prva reakcija Rade Trajković nakon zadržavanja na Merdaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar