Biljana Stojković Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Kada sagledamo sporazume koje je potpisala Ana Brnabić nedavno u Berlinu, kada poređamo koje je sve institucije predsednik SNS predao u ruke kosovske vlasti, kada uvidimo da je vlasništvo nad javnim preduzećima i zemljom na Kosovu prepušteno kosovskim Albancima, a sve to je uradila naprednjačka vlast, onda je pitanje automobilskih tablica zaista kamenčić problema, rekla je Biljana Stojković, u odgovoru na pitanje kako vidi kritiku predsednika Srbije da, za razliku od nje, njemu jeste stalo "do opstanka Srba" na Kosovu.

„Nisam, naravno, gledala šta je o svemu rekao Aleksandar Vučić, ali mogu da zamislim interpretaciju punu laži i spinova. Ne mislim da su za stanovnike Kosova sve ovo mali problemi, ali sam sigurna da bi tablice svakako morale biti maleni problem u odnosu na sve gore pobrojano“, istakla je Stojković.

Kako je dodala, medijsko spinovanje, zastrašivanje i dodatno zaluđivanje naroda jeste način na koji radi Vučić.

„Da bi zabašurio potpisivanje sporazuma u Berlinu, da bi potopio pitanja o svemu što jeste uradio, podigao je priču o tablicama na nivo oružanog sukoba i nekakve dronove kao najveću pretnju srpskoj državi. Takva retorika je namenjena njegovoj publici i podizanju mržnje prema opoziciji. Rasturio je normalnost u Srbiji i zaoštrio odnos prema svakoj analizi na koju svi imamo pravo. Vučićev način vladanja je propagandna manipulacija – opasna za svakog u opoziciji i svakoga ko kritički misli, a odlična za njega i njegovu kliku“, zaključila je ona.

Opširnije čitajte na portalu Danas.rs.

BONUS VIDEO – Predsednik voli da se poredi sa pticama: Kesić podsetio Vučića na realnija poređenja koje je zaboravio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare