Biljana Stojković Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Koopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković ocenila je večeras da je usvajanje početka realizacije projekta "Novi Sad na vodi" na sednici Skupštine grada Novog Sada, "repriza Beograda na vodi".

„Pravi se jedno elitno naselje koje će biti pristupačno isključivo korumpiranoj eliti. Oni za sebe prave svoja naselja, a ostatak građanstva će ostati da živi u siromaštvu. To je poenta ovog projekta, cela ova država je polako privatizovana i iza svega toga stoji porodica Vučić i korumpirana elita Srpske napredne stranke“, izjavila je Biljana Stojković.

Današnjoj sednici Skupštine grada Novog Sada i usvajanju ovog projekta prethodio je protest nezadovoljnih građana koji su se okupili ispred Skupštine grada nezadovoljni ovim projektom.

Stranka Zajedno je u saopštenju istakla da su na protestu pripadnici privatnog obezbeđenja primenili silu i nisu dozvolili građanima i poslanicima da prisustvuju sednici.

Foto: Zajedno

„Među okupljenim građanima bili su i poslanici stranke Zajedno, dr Jelena Kalajdžić I Nebojša Cakić kao i koopredsednica stranke Zajedno, prof. dr Biljana Stojković. Oni su pokušsali da uđu u salu i pristutvuju sednici ali im to nije dozvoljeno pod izgovorom da su morali prethodno da podnesu zahtev“, navela je stranka Zajedno.

„Mi smo danas tražili da uđemo na sednicu, ali nam to nije odobreno iako smo narodni poslanici. Nekoliko puta su išli do pravne službe da provere, ali su nam na kraju rekli da ne možemo da uđemo jer nismo poslali zahtev. Ja kao narodni poslanik sam onda tražila da omoguće prisustvo Radivoju Jovoviću i Mladenu Cvijetiću jer su oni podneli zahtev čim je sednica zakazana, međutim ostali smo bez odgovora da li mogu da uđu“, izjavila je Jelena Kalajdžić.

Foto:021

Poslanik Nebojša Cakić izjavio je da nikada do sada nije video da služba obezbeđenja brani ne samo građanima, nego i predstavnicima stranaka i narodnim poslanicima da uđu u prostorije Skupštine grada.

„Na delu je investicioni urbanizam odnosno investitori, ali ne oni koji imaju kapital pošteno stečen već oni koji su novac zaradili preko mafijaških poslova, koji investiraju taj novac zajedno sa SNS-om i okupiraju naše gradove. Nažalost, nije samo Novi Sad u pitanju već i drugi gradovi, ali je to ovde najvidljivije, kako se divlje i bezobrazno radi protiv interesa građana“, rekao je Cakić.

Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

***

BONUS VIDEO – Biljana Stojković na protestu u Novom Sadu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare