Gorica Dodik i Dragan J. Vučićević Foto:Privatna arhiva/E-stock/Časlav Vukojičić

I svetska i domaća javnost bruji o jučerašnjem protestu "Srbija protiv nasilja", koji je po drugi put održan juče u Beogradu. Okupljeni građani tražili su odgovornost vlasti zbog dva masakra u kojima je ubijeno 17 osoba, mahom dece. Mediji bliski vlasti, na svoj, dobro poznat način, opisuju brojnost i učesnike protesta. Tako su tabloidi istakli da je sa protesta izveštavala i televizija Una, koja se vezuje za predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Taj "neprijateljski čin", istakao je i urednik Informera Dragan Vučićević, ali Dodikova ćerka Gorica, nije ostala nema na njegove uvrede.

List Informer je objavio tekst pod nazivom – „Protesti građana u Beogradu! ‘Iznenađenje’! Dodikova TV UNA prenosi direktno protest protiv vlasti Srbije“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs/Printscreen/Twitter/Gorica/@goricadodik

U tekstu se dalje navodi da „Dodik pokušava da se nađe i na strani opozicije u Srbiji, koja već drugi put organizuje proteste, ali i da sve vreme u javnosti u BiH i Republici Srpskoj da privid o ‘harmoničnim’ odnosima sa zvaničnim Beogradom“. Na sve ove uvrede reagovala je i Gorica Dodik na svom Tviter profilu.

Vučićević joj je uzvratio optužbama da je TV Una postala deo „najgoreg antisrpskog ološa“  i da je dosta „laži i prevara“.

Ona je nastavila da brani svog oca i ukazala na to da bi Vučićevića trebalo da bude sramota što priča „ko je na čijoj strani“ i da je on samo čekao pravi trenutak kako vi „popljuvao“ porodicu Dodik, koja je, prema njenim rečima među prvima osudila opoziciju što koristi tragediju za svoju promociju.

„Tvoj način rada gadi se mnogima iz tvog okruženja“, naglasila je ona i poručila Vučićeviću da poene skuplja a nekome drugom.

Urednik Informera ponovio je da porodicz Dodik treba da bude sramota zbog navodne podrške i dodao da je on njenog tatu podržavao svih ovih godina, i to „bez žute banke“.

Gorica se posebno „uhvatila“ na sintagmu „bez žute banke“ upitavši ga, da li to znači da drugima napalaćuje podršku.

Prepiska urednika i „požrtvovane“ ćerke završila se njenom rečenicom da Vučićević politizuje tragediju koja se dogodila u Beogradu čime je „dokazao kakav je“.

Ipak, mnogi građani pohvalili su TV Una na profesionalnom izveštavanju jučerašnjih protesta.

žž

Podsećamo, juče je održan protest “Srbija protiv nasilja”, a zatim i mirna šetnja više desetina hiljada građana od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice kneza Miloša do mosta Gazela, koji je bio blokiran za saobraćaj. Prorežimski portali izveštavali su o tome da se na ulici nalazi „pedesetak građana“, a na profilima na društvenim mrežama samog vrha države objavljene su montirane fotografije, koje aludiraju na to da su i fotografije sa protest fotomontaža.

BONUS VIDEO Evo kako je televizija Pink videla jučerašnje proteste

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare