Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak danas se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, a dok je napuštao zgradu Predsedništva Srbije, Lajčaka je vređao Simo Spasić naočigled predsednika.

„NATO fašisto, Kosovo nije država“, vikao je bivši predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova Simo Spasić dok je Vučić ispraćao Lajčaka ispred zgrade Predseništva.

U jednom trenutku se Vučić okrenuo ka Spasiću i pokazivao rukom u njegovom pravcu dok je govorio sa Lajčakom.

Inače, Lajčak je ranije naveo da se sa Vučićem imao „sadržajan“ razgovor, a između ostalog, govorili su i o sledećem sastanku u okviru dijaloga Beograda i Prištine u septembru.

„Sadržajan razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu o sledećem sastanku na visokom nivou u septembru, naporima za smanjenje tenzija i novim lokalnim izborima na severu Kosova, kao i o primeni svih sporazuma postignutih u okviru dijaloga“, napisao je Lajčak na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru.

Predsednik Srbije je ranije danas na Instagramu naveo da je specijalnom predstavniku EU preneo da je „veoma zabrinut zbog razvoja događaja na Kosovu i plana Prištine da okupira sever pokrajine i protera Srbe“.

Podsetimo, Miroslav Lajčak je ranije u ponedeljak razgovarao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u okviru Bledskog strateškog foruma.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare