Američki vojnici u blizini Jarinja Foto:Nova.rs

Zamenik kosovskog ministra odbrane Šemsi Silja kazao je da ako Vojska Srbija pokuša da uđe na teritoriju Kosova, to neće biti lako, jer će se suočiti sa NATO alijansom, KBS i drugim bezbednosnim institucijama, prenosi Ljaljmi.

„Srbija zna da nije lako napasti Kosovo, treba da zna da Kosovo više nije kao 1999. Danas Kosovo ima policiju, vojsku, postoje bezbednosni segmenti koji su pripremljeni na odgovarajućim nivoima. Treba da zna da će se suočiti sa ozbiljnom silom, NATO je tu“, kazo je Silja.

On napominje da postoji potencijalna opasnost, dodajući da Srbiju namerno širi dezinformacije stalnim insceniranjem i propagandom u cilju eskalacije situacije na severu Kosova, prenosi Kosovo Onlajn.

„Institucije rade svoj posao, pažljivo prate situaciju, bezbednosni segmenti, policija i drugi organi prate situaciju, kako bi realizovali svoju misiju, sprovođenje sporazuma u ​​kojima se stvara stabilnost, uprkos činjenica da Srbija sa svojim elementima želi da drži situaciju napetom, sceniranjem i upotrebom hibridnih ratova u cilju širenja lažnih vesti“, rekao je on.

Silja napominje da je međunarodna zajednica dobro obaveštena o opasnosti koja preti Kosovu od strane Srbije, dodajući da Kfor prati napetu situaciju na severu.

BONUS VIDEO – Francusko-nemački predlog o rešenju za Kosovo prilika da obe strane proglase pobedu? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar