Veliki skandal u režiji gradskih vlasti.

Nenad Milanović, šef kabineta gradonačelnika Beograda dr Aleksandra Šapića, na nedavno održanom zvaničnom sastanku u prostorijama Starog dvora, predstavnicima turske firme „Kentkart“ ponudio je da će im „nabaciti drugi posao“ ukoliko prihvate sporazumni raskid odnosa s Gradom Beogradom, saznaje Nova.rs. „Kentkart“ već godinama obavlja posao naplate karata u gradskom prevozu u prestonici.

„Turci su bili šokirani kad su čuli šta im predstavnici Grada nude, i to pred najmanje pet svedoka. Na sastanku je bio i direktor „Kentkarta“ iz Turske. Nakon sastanka sačinili su službenu belešku i predali je turskoj ambasadi u Beogradu. Nepristojnu ponudu izneo je upravo Šapićev šef kabineta Nenad Milanović“, kaže za Nova.rs izvor koji je prisustvovao sastanku održanom u Starom dvoru 9. marta ove godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako saznajemo, na tom sastanku bio je i Srđan Sandić, šef pravne službe u novom preduzeću koje bi preuzelo posao naplate karata i koje se zove JKP „Naplata prevozne usluge“.

Nova.rs kontaktirala je tursku ambasadu kako bi od njih dobila komentar. Takođe, probali smo da stupimo u kontakt s Aleksandrom Šapićem, Nenadom Milanovićem i Srđanom Sandićem, ali bez uspeha. Međutim, do objavljivanja ovog teksta niko od njih nije želeo da komentariše naša saznanja.

Kako je upravo Nova.rs prva objavila 19. marta ove godine, poslednji sastanak rukovodstva Grada i predstavnika turske firme protekao je veoma burno, uz nekoliko komentara koji se mogu protumačiti i kao pretnje prema turskoj firmi. Na tom sastanku između predstavnika Grada Beograda i turske firme “Kentkart”, koja je do sada vodila proces naplate karata I održavanje sistema javnog prevoza, trebalo je da budu dogovoreni detalji sporazumnog raskida ugovora.

Naši izvori napominju da je sastanak protekao u veoma burnoj i tenzičnoj atmosferi, te da je turskoj firmi upućeno nekoliko vrlo čudnih komentara.

„Turcima je sugerisano da neće baš biti dobro po njih ukoliko ne prihvate sporazumni raskid ugovora. Njihovi predstavnici su bili šokirani takvim narativom, gotovo pretnjama, zbog čega je svima bilo jasno da sastanak ne može da se završi pozitivno na obostrano zadovoljstvo”, rekao je izvor Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar