Aleksandar Šapić Foto: Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prokomentarisao je navode o vili koju je u Trstu kupio 2018. godine za 820.000 evra, a tu kupovinu nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

„Plasirana je čista laž kako nešto nisam prijavio Agenciji. Pokrenuću tužbu protiv tih koji to pričaju. Oštećen sam jer su moji lični podaci objavljeni. Kupoprodajni ugovor se pojavio, imao sam ga ja, ta godpođa i Agencija za borbu protiv korupcije od marta 2019.“, rekao je Šapić.

Kako kaže, u ugovoru piše tačna katastarska kvadratura.

Pročitajte još:

„A kada sam prijavio nekretninu, dao sam tačnu adresu. Kada date tačnu adresu ne možete ništa da prikrijete. Niko mi iz Agencije nije rekao da treba da napišem katastarsku kvadraturu. Nisam znao ni da sam u prekršaju jer nisam prijavio tačnu kvadraturu. Zašto me Agencija 4 godine nije obavestila?“, upitao je Šapić.

Kako je naveo, „sve je u javnosti bilo lažno od A do Š“.

„Ja sam u Italiji od 2001. godine. Niste dužni da tamo odjavljujete kad se negde selite. Da sam kršio zakon, rekli bi mi. Srpski mediji se brinu da zaštite poreski sistem u ItalijI“, dodao je gradonačelnik.

Kako je objasnio, u Italiji plaćate porez ako imate više nekretnina, a naveo je da se „protiv njega vodi kampanja od strane opozicije i dela vlasti“.

„Poručujem svima koji vodite kampanju: učinite sve da me politički skinete, uozbiljite se i budite efektivniji. Neće me sprečiti da se borim za moj grad na način koji smatram boljim“, rekao je Šapić.

BONUS VIDEO Hoće li tema Šapićeve vile u Trstu proći k’o i raniji slični slučajevi

Komentari

Svi komentari (1)