Dok opozicija zahteva ponavljanje izbora u Beogradu doskorašnji gradonačelnik, Aleksandar Šapić, govori o planovima za formiranje vlasti u glavnom gradu. Najavio je Šapić da će pored Branimira Nestorovića, pozvati i odbornike Novog DSS-a i ponuditi im saradnju. S druge strane, predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović kaže za portal Nova.rs da nema razgovora sa potpredsednikom stranke koja Kosovo i Metohiju predaje albanskim secesionistima.

Iako predsedniku Privremenog organa Aleksandru Šapiću nije problem ukoliko ne bude ništa u Beogradu, i kako kaže, neće mu pasti kruna s glave zbog toga, čini se drugačije.

Za samo dva dana Šapić je tri puta gostovao na različitim televizijama, da valjda, po ugledu na drugog Aleksandra, „objasni da narod razume“ postizborne događaje u Beogradu.

I dok opozicija zahteva ponavljanje izbora, Šapić razmišlja čije će brojeve telefona okrenuti kako bi formirao većinu u skupštini grada. Tokom jučerašnjeg gostovanja u jutarnjem programu na televizi „K1“ pomenuo je neke.

Aleksandar Šapić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Pozvaćemo sve odbornike, posebno Branimira Nestorovića, ali i ostale. Iako se Miloš Jovanović opredelio za Đilasovu listu, duboko verujem da svaki glasač Novog DSS-a ne bi podržao pravljenje gradske vlasti sa ljudima koji su svesno napustili svoju teritoriju, proglasili srpski narod genocidnim ili istakli šarenu zastavu na Skupštini grada, zatvarajući put ka istoku. Pokazalo se da oni koji su spremni da se odreknu dela državne teritorije verovatno neće oklevati da se odreknu i svog grada – rekao je Šapić u emisiji „Uranak“ na televiziji K1.

I dodao da ne veruje da su odbornci Novog DSS-a srećni zbog toga što ih je Jovanović gurnuo ka Đilasu.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, ako je sudeći po izjavi predsednika Novog DSS-a Miloša Jovanovića, brojevi odbornika sa ove liste biće nedostupni.

“Baš zato što ne želimo da se odreknemo dela teritorije, ne može biti razgovora sa Srpskom naprednom strankom odnosno sa onima koji predaju Kosovo i Metohiju albanskim secesionistima, i sa potpredsednikom te stranke Aleksandrom Šapićem“, kaže Jovanović za portal Nova.rs.

Miloš Jovanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Jovanović dodaje da niko nikoga ne gura, kako Šapić tvrdi, već da među članovima Novog DSS-a postoji saglasnost o tome da se aktuelni režim mora razvlašćivati na svim nivoima vlasti.

“Naši birači su nam dali poverenje zbog jedine odgovorne nacionalne i demokratske politike koju vodimo, dok su građani Beograda povukli poverenje aktuelnom režimu. Ostalo je samo na Nestoroviću da odluči da li će podržiti ili će kazniti SNS zbog antidržavne i nacionalne politike koju vode prema Kosovu i Metohiji“, zaključuje Jovanović.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare