Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsedništvo Novog DSS-a održalo je sednicu predsedništva, na kojoj je zaključeno da izbori u Beogradu moraju biti ponovljeni kao i da će u narednom periodu izneti konkretne predloge i mere za dalje opoziciono delovanje.

Na održanoj sednici predsedništva Novog DSS-a, doneti su zaključci o održanim izborima u Srbiji ali i daljem delovanju te stranke.

„Rezultati izbora u Beogradu su nelegitimni zbog masovne zloupotrebe prava na prebivalište. Iz tog razloga se izbori u Beogradu moraju ponoviti uz prečišćeni birački spisak i ravnopravnost u medijskoj zastupljenosti. Na ovaj način ponovljeni izbori predstavljaju jedini prigodan put za izlazak iz aktuelne političke krize“, navodi se u saopštenju.

Takođe, u saopštenju se navodi da je opoziciono delovanje u prethodnih nekoliko godina nije dalo opipljive rezultate protiv vladajućeg režima, te je neophodno preispitivanje i korenita promena delovanja, kao i to da će Novi DSS inicirati razgovore sa ostalim opozicionim strankama.

PROČITAJTE JOŠ:

U saopštenju se dodaje da borba za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije ne predstavlja samo prvorazreno nacionalno pitanje već i pravno pitanje, odnosno pitanje postojanja pravne države u istoj meri kao i pitanje postojanja slobodnih izbora.

„U najkraćem roku ćemo izneti konkretne predloge i mere za dalje opoziciono delovanje i nastaviti da u dobroj veri razgovaramo sa ostalim opozicionim strankama zarad uspostavljanja pravne države i demokratskog poretka“, zaključeno je na sednici predsedništva.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare