Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da će Republička prosvetna inspekcija izvršiti nadzor nad radom gradskog i pokrajinskog inspektorata, kao i predškolske ustanove "Vlada Obradović Kameni" u Pećincima, po isteku roka koji je toj ustanovi dat za izjašnjenje zbog upućivanja dece da idu u vrtić u Šimanovcima.

On je u saopštenju naveo da je je ministarstvo sa pažnjom pratilo postupanje gradske i pokrajinske inspekcije, koje su bile nadležne za postupanje u tom slučaju, u prvom i drugom stepenu.

Ružić je istakao da u prvom planu treba da bude najbolji interes deteta i „nikakva politička prepucavanja ne treba da narušavaju prava dece“.

„Iako smo u redovnoj komunikaciji sa lokalnom i pokrajinskom vlasti na ovu temu, i lično sam se obraćao predsedniku opštine, poštujem njihovu nadležnost i red postupanja u takvim slučajevima. Ali ako nalazi republičkog inspektora pokažu da postoji osnov za disciplinski postupak rukovodioca, naravno da će ministarstvo takvu odluku i doneti“, naveo je on.

Majka koja tvrdi da njenom detetu nije dozvoljeno da ide u vrtić u Pećincima zbog njenih političkih stavova, Jelena Mihajlović, pozvala je danas nadležne da donesu odluku o vraćanju dece u matični vrtić.

Ona je navela da roditelji dece iz tog mesta „nemaju novca da voze svoje mališane do 30 kilometara udaljenih Šimanovaca, gde su ih prosvetne vlasti poslale“.

***

BONUS VIDEO: Majka iz Pećinaca: Vratite nam decu u matični vrtić, nemamo novca za Šimanovce

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar