Lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" kojom će vlast izaći na nove izbore u Beogradu puna je zanimljivosti. Ipak, posebna priča je to što su se na njoj našle stranke Vojislava Šešelja i Rasima Ljajića, pa je lider SDPS praktično postao koalicioni partner čoveka koji ga je označavao vođom mafijaškog klana.

Naime, lider SRS Vojislav Šešelj 2019. godine optužio je u Skupštini tadašnjeg potpredsednika Vlade i ministra Rasima Ljajića da se nalazi na čelu jednog od najjačih narko-kartela na području Srbije.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Najnoviji slučaj koji sam saznao iz pouzdanih izvora je kriminalna afera Rasima Ljajića. On je vođa jednog narkokartela na području Srbije. Policija ima sva operativna saznanja. Sve ima dokumentovano i niko ništa ne preduzima jer je potprededsnik Vlade. Zašto policija ništa ne preduzima“, rekao je tada Šešelj.

Ljajić je posle toga pozvao tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i sve službe da iznesu podatke o njemu. Poručio je i da ukoliko pronađu bilo šta što ukazuje na najmanju kriminalnu delatnost, neće nijednog sekunda sedeti na mestu ministra niti se baviti javnim poslom.

U međuvremenu, lider radikala je izdao i knjigu koju je posvetio Ljajiću. Ona nosi naziv „Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić“.

PROČITAJTE JOŠ:

Naknadno ga je opet u Skupštini Srbije optužio za saradnju sa navijačkim grupama u Novom Pazaru, navodeći da je Ljajić vlasnik građevinske firme “Ikan kompani” koja gradi stanove u Sočiju u Rusiji.

“Rasim finansira izgradnju 14 zgrada po sto stanova u Sočiju. Ne bih ja imao ništa protiv da Rasim Ljajić kome je od babovine ostalo bogato nasledstvo finansira 1.400 stanova u Sočiju. Međutim, čini mi se da je to nespojivo s funkcijom ministra i potpredsednika Vlade Srbije”, rekao je Šešelj.

Ljajić je i to demantovao.

Rasim Ljajić Foto:FoNet

“Ja više ne mogu da verujem šta taj čovek priča. Kamo sreće da je to istina. Ja sam vlasnik te firme, taman koliko je i on. Ni manje ni više od toga. Evo ja mu poklanjam „svoj deo“ i u toj i u svakoj drugoj firmi u kojoj sam navodni vlasnik. Slobodno neka dovede advokata da mu to potpišem. A što se tiče navijackih grupa, pa ja sam bio meta njihovih napada dok sam bio predsednik fudbalskog kluba, baš zbog toga što sam odbio da se sastanem sa vođama navijač”, rekao je Ljajić.

Sada je, međutim, bez komentara.

Na pozive i poruke novina “Nova” da objasni kako je došlo do toga da bude u koaliciji sa radikalima, Ljajić nije odgovorio.

Na listi i Saša Borojević

Inače, Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima predala je Gradskoj izbornoj komisiji listu „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ sa oko 20.000 potpisa podrške za beogradske izbore, koji će biti održani 2. juna.

Lista, naravno, nosi ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a iza njega su stali njegovi naprednjaci na čelu sa Milošem Vučevićem, zatim socijalisti Ivice Dačića, SDPS Rasim Ljajića, PUPS Milana Krkobabića, Zeleni Srbije na čelu s Ivanom Karićem, radikali Vojislava Šešelja, Zdrava Srbija Milana Stamatovića, Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, Pokret socijalista Aleksandra Vulina, Srpska narodna partija Nenada Popovića, Samostalna srpska stranka Andreje Mladenovića i Savez vojvođanskih Mađara Balinta Pastora.

Shodno najavama tu je i Srpska stranka Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski, koja je i najavila da je raspoložena za dogovor oko ulaska u “istorijski” pokret Aleksandra Vučića. Kad već pokreta nema, ušla je na njegovu listu.

Prikupljanje potpisa SNS sa koalicionim partnerima, Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Milica Đurđević Stamenkovski Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/bs

Za neke je iznenađenje ime Saše Borojevića, koji godinama unazad sebe u javnosti predstavlja “oštrim” kritičarem nekih poteza režima. Inače je vrsni teoretičara zavera.

Branimir Nestorović i Saša Borojević, pokret „Vitezovi reda zmaja“ Foto: presscentar.uns.org.rs

U žiži javnosti bio je i nakon nestanka male Danke Ilić, kad je tvrdio da je najverovatnije reč o tipovanoj otmici, a zbog svega što je u prethodnom periodu ovim povodom govorio, pokrenuta je peticija za negovo hapšenje.

BONUS VIDEO: Ti, Kristofer Hil i tvoj amačkica Alesandar vučić – Ćuta u Klinču sa Šešeljem  

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare