Aleksandar Vučić, Gordana Čomić Foto: Tanjug/MILOS MILIVOJEVIC/ bs, Goran Srdanov/Nova.rs

Gordana Čomić, odlazeća ministarka za ljudska, manjinska prava i društveni dijalog, nije želela da komentariše činjenicu da se njeno ime ne nalazi na spisku članova nove Vlade Srbije.

Vidno raspoložena, Čomić je za Danas kratko rekla da se tim stvarima nije bavila ni dok je bila narodna poslanica.

Resor ljudskih i manjinskih prava i društvenog dijaloga ubuduće će voditi Tomislav Žigmanov, predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Pročitajte još...

Izbor Gordane Čomić je predstavljao veliko iznenađenje pre dve godine, pošto je mesto ministarke imenovana kao nestranačka ličnost.

Prethodne dve decenije Čomić je bila istaknuta članica Demokratske stranke, predsednica Pokrajinskog odbora i potpredsednica stranke. Neposredno pred parlamentarne izbore 2020. godine, prekšila je bojkot opozicionih stranaka u Narodnoj skupštini predloživši amandmane na dva izborna zakona, kako bi se uspostavila obavezna kvota od 40 odsto za manje zastupljeni pol.

Vladajuća većina je prihvatila ove amandamane, a Čomić izbačena iz Demokratske stranke.

Najznačajniji poduhvat tokom rada na čelu ministarstva svakako je predstavljao rad na izradi Zakona o istopolnim partnerstvima.

Iako je delovalo da je vlast voljna da usvoji ovaj zakon, predsednik Vučić je naprasno odlučio da se taj zakon povuče iz procedure, nakon čega on više nije pominjan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare