Skupština Grada / Foto: Predrag Petrović

Odbornik Alternative Slađan Rakić stoji za skupštinskom govornicom Kragujevca od 9:15, kada je odbio da se udalji pošto mu je predsednik Skupštine grada Kragujevca izrekao meru udaljenja sa sednice. Rakić za Nova.rs objašnjava da je blokirao govornicu jer mu nije dozvoljeno da prema zakonu prisustvuje pripremama za zasedanje.

Na redovnoj sednici, na kojoj se odlučuje o budžetu Grada Kragujevca za 2022. godinu, odbornik Slađan Rakić je dobio reč, raspravljao, odbio da se udalji, nakon čega su mu izrečene dve mere upozorenja i na kraju udaljenje iz sale.

„Vi treba da se udaljite iz politike. Skandal je da mi pre ove sednice nije dozvoljeno kao odborniku da prisustvujem sednici Odbora za normativna akta. Gde je tu demokratija u predstavničkom telu svih Kragujevčana“, rekao je šef odborničke grupe Alternativa Slađan Rakić.

Rakić za Nova.rs kaže da je to urađeno sa namerom i da je zbog toga prekinuo sednicu, jer mu nije dozvoljeno da prema zakonu prisustvuje pripremama za zasedanje.
„Sednica Skupštinskog odbora bila je juče u 8 sati, a meni su poslodavci iz JKP Šumadija naredili da se na poslu pojavim u 9 časova i još telefonom da se javim da sam stigao. Nije ovo prvi put da mi ne dozvoljavaju slobodne dane kada imam odborničke obaveze. Ovo je kršenje zakona, ja na to imam pravo. Ranije sam uzimao i godišnji odmor kada su skupštinski odbori. Ovo je treći put da ne mogu da dobijem dan za pripremne sednice. To je urađeno sa namerom, million odsto. Meni je to uskraćeno, a u firmi to pravo koriste podobni ljudi koji uopste nisu odbornici“ ogorčeno kaže odbornik Rakić.
On je naglasio da prema poslovniku Grada Kragujevca, a i prema Zakonu o radu odbornici imaju pravo za slobodne dane kada su zasedanja u Skupštini grada. Zbog toga je, kaže, blokirao rad Skupštine, jer želi da se ispoštuje zakon.
„Ne radim ja ovo samo zbog sebe, već se borim i za sve druge odbornike. Samo tražim da se ispoštuje zakon, ništa  preko toga. Zbog toga sam i prekinuo sednicu“ podvukao je Rakić.
Trenutno je u toku sastanak šefova odborničkih grupa, koji će doneti odluku o daljem toku sednice.

 

BONUS VIDEO: Kragujevac: Na ulicama protesti, a lokalna televizija samo o Vučiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar