Ekološki protest Kragujevac

Iz inicijative Kreni promeni, pozvali su građane da i ove subote protestom izraze nezadovoljstvo zbog zakona o referndumu i eksproprijaciji, a u Kragujevcu je predviđen radilkalniji skup, koji će uz blokadu, zaustaviti saobraćaj i šetnjom kroz Glavnu ulicu.

Prema dosadašnjim najavama, u Kragujevcu je za subotu 11. decembar planiran drugačiji scenario protesta u odnosu na prethodna dva vikenda.

Pročitajte još:

Kragujevac najava protesta

Protest će početi u 14 sati kao i u celoj Srbiji, a građani se pozivaju da prvo blokiraju raskrsnicu kod Zastavinog solitera, gde je i prošle subote održan protest, a kasnije šetnjom kroz centar grada zaustave saobraćaj i na raskrsnici kod Velikog parka.

Najava protesta Kragujevac

Obe lokacije se nalaze na značajnim i frekventnim gradskim saobraćajnicama koje predstavljaju glavni pravac iz Kragujevca ka Kraljevu i Čačku, odnosno povezuju grad sa koridorom 10 i starim putem ka Beogradu preko Topole.

U Kragujevcu su protesti održani i prethodne dve subote, a na prošlonedeljnoj blokadi učestvovalo je blizu 2.000 Kragujevčana. Oba protesta protekla su bez ikakvih incidenata.

BONUS  VIDEO: Ekološki protest šetnja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar