Foto:privatna arhiva

"Ne zanima nas ni vlast ni opozicija, zanima nas čist vazduh i zdravlje naših pokoljenja", pisalo je na transparentu koji je jutros osvanuo na ogradi Osnovne škole "Svetozar Marković" u centru Kragujevca.

Za sada se ne zna ko je ovaj transparent postavio, a u školi je za portal Nova.rs potvrđeno da su ga odmah uklonili i obavestili nadležne gradske službe.

Direktorka škole Tatjana Marinković, za naš portal je izjavila da je transparent uočila rano jutros pre početka prve smene i da je kako objašnjava odmah odreagovala i zatražila da se transparent ukloni.

„Transparent nas je ‘dočekao’ jutros pre početka nastave, bio je raširen preko ograde i to su mogli da pročitaju svi učenici i roditelji koji dovode decu. Smatram da je to neprimereno bez obzira šta piše, jer škola nije mesto za isticanje političkih ili bilo kakvih drugih poruka koje nemaju direknte veze sa obrazovanjem“, rekla je Marinković.

Ona je istakla da je transparent odmah uklonjen sa školske ograde i da je o ovom događaju obavestila nadležne organe.

Na transparentu nema nikakvih obeležja stranaka ili ekoloških udruženja, tako da se ne može sa sigurnošću ni utvrditi ko je ovu poruku „poslao“ učenicima i roditeljima.

Foto:privatna arhiva

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je tokom noći postavljeno više ovakvih transparenata na prometnim kragujevačkim saobraćajnicama, ali u gradskim komunalnim službama nismo mogli da dobijemo informacije da li je takvih transparenata zaista i bilo.

Bonus video – Blokada kod Sava centra

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar