Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je da je prema zvaničnim podacima koje su dobili od Gradske uprave za opšte poslove Novog Sada broj birača u Novom Sadu porastao za samo 23 dana za čak 2.805 građana, odnosno u proseku 122 dnevno.

Kako se navodi u saopštenju POKS-a, prema podacima Gradske uprave broj birača u Novom Sadu je 12. oktobra bio 339.971, a samo 19 dana kasnije 01.11.2023. se smanjio na 337.290 (prema utvrđenoj odluci RIK o konačnom broju birača u Novom Sadu).

„To govori da je 2.681 Novosađanin prebačen samo iz ovog grada u beogradski birački spisak da malo „pripomogne“ izbornom rezultatu SNS na lokalnim izborima. Od završetka izbora do 9.januara ti svi glasači su vraćeni u novosadski birački spisak i sada broj iznosi 340.095. Kada se pogleda bilans broja birača u Novom Sadu, od 13.07.2023, do 09.01.2024.godine, broj birača se uvećao za 1951, što je dovoljno da se dobije jedan odbornik više za SNS, odnosno one koji su učestvovali u upisivanju glasača sa lažnim prebivalištima u Novom Sadu“, navodi se u saopštenju POKS-a.

„Zaprepašćen sam bahatašću vlasti, da posle očigledne izborne krađe u Beogradu i protesta desetina hiljada građana zbog toga i dalje ne odustaju od oprobanih metoda izbornih malverzacija, sada i u Novom Sadu, gradu u kojem će izbori biti na proleće, a u kojem je SNS ostvario najgori rezultat u celoj Srbiji. Naprednjacima je jasno da u Novom Sadu sa osvojenih 39 odsto na izborima pre par nedelja, SPS-om sa četiri odsto i SVM sa jedan odsto nemaju šta da traže, pa sada vraćaju svoje glasače iz beogradskog spiska i ubrzano pune sa novim fantomskim glasačima“, izjavio je predsednik POKS, Vojislav Mihailović.

POKS je podestio da je sadašnji koalicioni partner SNS Milan Stamatović iz Zdrave Srbije javno priznao da je zbog ucene ušao u koaliciju sa tom strankom, jer su mu zapretili da će u borački spisak Čajetine upisati hiljade svojih članova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar