Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Pokreta za preokret i narodni poslanik Janko Veselinović izjavio je danas da je Pastor Balint jučerašnjim intervjuom "Politici" obmanio srpsku javnost vezano za pitanje postavljanja spomenika nevinim žrtvama u Novom Sadu.

Ocenom da „levo – liberalna opozicija napada vladajuću većinu i sramotno napada istorijsko pomirenje“, Pastor, po Veselinovićevim rečima, „nastavlja da promoviše reviziju istorije pokušavajući da ratne zločince proglasi nevinim žrtvama“.

PROČITAJTE JOŠ

Ponovio je da su se među nevinim žrtvama u dokumentu koji je osnov za odluku o podizanju spomenika našli i osuđeni ratni zločinci koji su učestovali u Novosadskoj raciji i vršili brojne zločine u Novom Sadu, čime bi „SVM da se oni rehabilituju“.

„Sve ove izjave Balinta, ali i Ištvana Pastora su deo revizionističke politike, po vertikali iz Budimpešte, imajući u vidu da je nalogodavac zločina po Vojvodini Mikloš Horti, dobio svoju bistu u parlamentu Mađarske“, naveo je Veselinović.

Dodao je da pomirenje „ne sme da žrtvuje osnovne vrednosti borbe protiv fašizma i da dovede do izjednačavanja nevinih žrtava i fašista“.

BONUS VIDEO U Novom Sadu burno zbog spomenika nevinim žrtvama rata 1944/45. godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar