Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Nekadašnji predsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković postao je član Srpske napredne stranke, objavila je ta stranka na mreži Iks.

Uz fotografije potpisivanja pristupnice u društvu lidera SNS-a Miloša Vučevića, piše da je Vučević Goluboviću poželeo dobrodošlicu.

Žika Gojković bio je predsednik POKS-a od osnivanja tog pokreta 2017. godine.

Kako Istinomer navodi o njegovoj biografiji, na parlamnetarne izbore u junu 2020. Gojkovićev POKS je izašao u koaliciji pod nazivom „Za kraljevinu Srbiju“, ali su osvojili samo 2,67 odsto glasova i nisu uspeli da preskoče cenzus. U maju 2021. POKS, Demokratska stranka Srbije i 19 udruženja i grupa građana potpisale su koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na budućim parlamentarnim izborima, koaliciju Nada.

Krajem 2021. član Predsedništva POKS Dušan Radosavljević saopštio je da su Žika Gojković i Mirko Čikiriz isključeni iz članstva, a početkom 2022. deo članstva POKS je na izbornoj skupštini stranke održanoj u Topoli izabrao Gojkovića za predsednika.

S druge strane, deo rukovodstva POKS, koji ne priznaje Gojkovića za predsednika stranke, saopštio je tada da je za predsednika izabran Vojislav Mihailović.

U avgustu 2022. Koalicija NADA saopštila je da je POKS Vojislava Mihailovića upisan u Registar političkih stranaka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, navodeći da je time završen spor oko imena tog pokreta.

Gojković je ranije bio poznat javnosti kao visoki funkcioner i poslanik Srpskog pokreta obnove.

Pred najavljene vanredne parlamentarne izbore, Gojković je postao član Srpske napredne stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare