Zbog aktuelne situacije na severu Kosova od danas neće raditi osnovne i srednje škole, koje funkcionišu u sistemu Srbije. U ovom trenutku se još uvek ne zna do kada će obrazovne ustanove na severu ostati zaključane. Puste su i ulice, a ni lokali ne rade.

Ulice u Severnom delu Kosovske Mitrovice od jutros su skoro puste. Lokali ne rade, a otvoreni su tek po koja pekara i prodavnica kako bi se građani snabdeli namirnicama.

„Roditelji su u nedelju dobili poruke da u ponedeljak škole neće raditi i da će tako biti do daljnjeg“, kazala nam je jedna majka iz Mitrovice.

Građani se pozivaju da budu na barikadama. I to je u ovom trenutku i njihova radna obaveza, s obzirom da ni institucije na severu Kosova ne rade.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić oglasio se u nedelju uveče, navevši da su tenzije na severu Kosova i dalje prisutne među građanima i da je zbog kompleksnosti situacije formiran Krizni štab koji će izveštavati o situaciji na terenu.

Rudare blokada Foto: Nova.rs

U ovom trenutku nema nikakvih informacija šta se dešava na jezeru Gazivode. Do njega je skoro nemoguće doći ni iz pravca Centralne Srbije jer je administrativni prelaz Brnjak zatvoren, niti iz pravca Kosovske Mitrovice zbog barikade na magistralnom putu u blizini Zubinom Potoku.

Bonus video: Barikade na severu Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar