Nebojša Krstić i Gorica Dodik Foto: Nova.rs, Instagram/Gorica Dodik

Analitičar uvek blizak vlasti Nebojša Krstić i ćerka predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Gorica Dodik, imali su žustru raspravu na društvenoj mreži Tviter, nakon što je Krstić napisao da je Dodik "ruski projekat kojim se Srbija sprečava da ojača i odbrani svoje interese".

Krstić je, naime, odreagovao na tvit predsednika RS u kojem Dodik iznosi kritike na račun britanskog ambasadora u BiH, te je napisao da je Dodik svojim „proruskim slugeranjstvom“ uspeo da dovede u pitanje postojanje Republike Srpske, a ujedno je „postao vodenični kamen o vratu Srbije koja bije bitku za poboljšanje odnosa sa SAD“.

PROČITAJTE JOŠ

Povodom tog tvita, oglasila se Dodikova ćerka Gorica Dodik, kazavši da nije dostojan da spominje Republiku Srpsku, „čije puno ime ne sme ni da napiše jer će biti po ušima“.

„Treba poboljšati odnose i zahvaliti im se na tome što svake godine sve više ljudi oboli od raka zbog njihovog osiromašenog uranijuma. Nisi dostojan da spominješ REPUBLIKU SRPSKU čije puno ime ne smiješ ni da napišeš jer će biti po ušima, da se ti pitaš ne bi bilo ni nas ni Kosova“, napisala je.

Krstić je zatim tagovao Milorada Dodika i upitao ga da li su on i Gorica u srodstvu.

„Ako jeste, skrećem vam pažnju da mi ta osoba preti fizičkim nasiljem. S obzirom da ste vi predsednik RS, ove pretnje shvatam vrlo ozbiljno i prijaviću ih policiji Republike Srbije. Zdravi bili“, napisao je Krstić.

Inače, rasprava između Krstića i Gorice Dodik ušla je u drugi dan.

Pre tri dana, Krstić je prokomentarisao da bi Srbiji bilo bolje kada Republiku Srpsku ne bi vodio „Putinov pijun“, a nakon toga je Dodik poručila Krstiću da „svi krećemo od sebe“, te mu je u daljoj raspravi rekla da je on „svačiji pijun“.

„Ko god plati ti si njegov“, poručila mu je Dodik, da bi kasnije dodala da kako „ne bi ovako lupetao“, da ne mora da „odradi dnevnicu“.

Takvi kao ti su najveći teret i Srbiji i svim Srbima, a frustriran si jer te niko ništa ne pita“, zaključila je.

Krstić se osetio optuženim da je Vučićev plaćenih, pa je napisao da ga „Dodikova ćerka optužuje da je Vučićev plaćenik“, te dodao da je šokiran i tagovao predsednika naše države.

„Haluciniraš, smanji dozu“, odgovorila je Dodik.

Krstić je rekao i da ga je Dodik nekoliko puta optužila da kritikuje predsednika entiteta BiH zato što je „Vučićev plaćenik“. Još jednom je istakao da je šokiran i ponovo tagovao Vučića.

Rasprava se završila najavom prijave zbog pretnji fizičkim nasiljem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare