Foto: BETAPHOTO/Kabinet predsednika Severne Makedonije

Fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa panela o Zapadnom Balkanu iz Davosa izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama.

Pročitajte još...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na panelu o Zapadnom Balkanu, održanom u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu sedeo je izdvojeno od svih lidera i sam.

Za sada je nepoznato kako je došlo do ovakvog rasporeda sedenja, da li je predsednik Srbije sam hteo da bude izdvojen, ili je ostao bez stolice u redu gde su i svi drugi.

Na fotografiji se vide izaslanik EU Miroslav Lajčak, premijer Hrvatske Andrej Plenković, albanski premijer Edi Rama, makedonski premijer Stevo Pendarovski…

Jedan korisnik drušvene mreže Tviter ukazao je na to da postoji razlika između toga kako Vučića tretiraju van Srbije, a kako u Srbiji.

Naravno, bilo je i duhovitih komentara:

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević, kao i poslanik i predsednik Pokreta slobodnih građana, Pavle Grbović, prokomentarisali su sliku iz Davosa.

Učesnici panela razgovarali su o izazovima sa kojima se suočavaju zemlje Zapadnog Balkana i potrebi očuvanja stabilnosti, stvaranju uslova za podsticanje ekonomskog rasta zemalja, a ukazano je na neophodnost rešavanja zamrznutih sporova, navela je agencija Beta.

Foto: BETAPHOTO/Kabinet predsednika Severne Makedonije

Podsetimo, ovaj panel je najavljen posebno u medijskim izveštajima iz Davosa, i po prispeću srpske delegacije u ovaj švajcarski grad, gde na hotelu preko puta gde su odseli predstavnici naše zemlje, bile okačene dve zastave, Velike Albanije i Kosova, koje su potom uklonjene.

Vučić se prethodnog dana na marginama samita, između ostalih sreo i sa Lajčakom, dok je Lajčak na Tviteru objavio da je imao dobar razgovor sa Kurtijem.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare