Milenko Jovanov Foto:printscreen/RTS2

"Zloupotrebljavajući konstitutivnu sednicu Narodne skupštinu Republike Srbije, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov dva dana u kontinuitetu obmanjuje građane Srbije, šireći dezinformacije i iskonstruisane poluistine kojima direktno ugrožava živote čelnika Nezavisnog društva novinara Vojvodine, novinara Ane Lalić i Dinka Gruhonjića", navodi se u saopštenju NDNV.

Neistinitim kostrukcijama da se „Ana Lalić protivi izgradnji srpkih crkava“ i da se Dinko Gruhonjić „poistovećuje sa jasenovačkim zločincem Dinkom Šakićem“, poslanik Milenko Jovanov direktno ugrožava ne samo njihovu bezbednost, već i živote njih i članova njihovih porodica, konstatovalo je NDNV u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

NDNV je podsetilo da je Jovanov „celu svoju političku karijeru i izgradio na šovinističkim ispadima i ostrašćenoj mržnji, ne samo prema političkim neistomišljenicima i novinarima, već i prema pripadnicima nacionalnih manjina“.

„Pre tačno deset godina, tada sa funkcije predsednika Pokrajinskog odbora DSS, Jovanov je najavio formiranje “jezičkih brigada” kojima će utvrditi “u koliko naseljenih mesta, posebno na severu Bačke, građani mađarske nacionalnosti ne govore srpskim jezikom”. Ovu sramnu ideju poslanik Jovanov tada nije uspeo da realizuje, između ostalog, i zbog toga što su upravo novinari štitili javni interes braneći prava pripadnika svih nacionalnih zajednica koje žive na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine“, navodi se dalje u saopštenju.

NDNV poziva institucije da hitno reaguju i zaustave uspostavljanje anarhije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar