Ana Lalić Hegediš Foto: NDNV

Kolege su upoređujući podatke i profile sa društvenih mreža pronašle fotografiju i utvrdile identitet osobe koja mi je uputila prvu pretnju smrću i to smo dostavili tužilaštvu, kaže za Nova.rs novinarka Ana Lalić, predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine, povodom više pretnji smrću koje je dobila poslednjih dana. Za sada je, kako navodi, izvesno da su dve pretnje stigle od osoba koje žive u Novom Sadu.

U pitanju je pretnja koja je Ani Lalić dobila putem mesindžera i u kojoj neimenovana osoba navodi da će je “zaklati u centru Novog Sada”.

“Moram da istaknem da su se moje kolege baš angažovale, upoređivale su objave i slike sa profila na društvenim mrežama osobe koja mi je pretila, ustanovili su da poseduje slike iz jedne ustanove kulture u Vojvodini i nakon opsežne pretrage došli smo do fotografije i imena i prezimena te osobe, što smo sve prosledili Odeljenju za visokotehnološki kriminal” objašnjava predsednica NDNV.

Na osnovu poruka koje je Ana Lalić dobila prethodnih dana, kako navodi, podneto je pet prijava zbog pretnji smrću. Već je, kako prenosi, dala izjavu povodom dve prijave i otvorena su dva predmeta. Očekuje da će biti pozvana da da izjavu i o tri preostale prijave.

“Po svemu sudeći neće doći do objedinjavanja tih predmeta, jer svaki vodi drugi inspektor. Za sada je izvesno da su od pet pretnji dve stigle od osoba za koje znamo da žive u Novom Sadu” zaključuje Ana Lalić.

Predsednica NDNV dobila je pretnje smrću posle putem društvenih mreža dan nakon što je u Dubrovniku učestvovala na tribini „Strani plaćenik, a domaći izdajnik“, gde je ocenila da je u Vojvodini na delu dosrbljavanje i galop srpskog nacionalizma.

Njoj su nakon tog nastupa stigle stotine poruka koje sadrže psovke i teške šovinističkih uvreda, a u delu njih su bile i direktne pretnje smrću. Deo poruka je pročitala i drugog dana tribine u Dubrovniku.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar