Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs

Predstavnik Zeleno-levog fronta i narodni poslanik Radomir Lazović rekao je za na konferenciji za medije da se Narodna stranka sama isključila iz dalje saradnje sa delom opozicije koji organizuje proteste "Srbija protiv nasilja". Predstavnici ove partije nisu danas prisustvovali konferenciji za medije na kojoj je potpisan dokument "Dogovor o pobedi".

Na pitanja novinara da li ovaj dogovor znači da posle izbora niko od ovih stranaka neće sarađivati ni sa SPS, zašto danas nema predstavnika Narodne stranke i da li će biti dogovora sa strankama desnice, Radomir Lazović je rekao oni isključujemo saradnju sa strankama vlasti, jer su se oni, kako kaže, pokazali da je našoj državi potrebna temeljna potreba.

„Što se Narodne stranke tiče, ona je u procesu ovih razgovora koje smo imali, u jednom trenutku, prestala da učestvuje u dogovorima. U onom trenutku kad smo tražili raspisivanje izbora i kad smo od RTS-a tražili da adekvatno izveštava o protestima i dešavanjima u našoj državi. Tako da je to više pitanje za njih, zašto su se isključili iz ovih procesa. Što se drugih stranaka i organizacija, nalazimo se u situaciji  gde se kristališu dva pola. Jedan je taj desni koji ste pomenuli i oni će sasvim izvesno činiti jednu ili dve kolone. Bez obzira ko čini te kolone one treba da sarađuju i podržavaju u onoj meri u kojoj je to kritika režima“, rekao je Lazović.

PROČITAJTE JOŠ...

Zoran Lutovac je istakao da je ovo papir koji omogućava da nastave zajedničku saradnju, otvore pristup drugima, dovodi do sinergije, koji u cilju vodi do smene vlasti.

„Koji je to format, da li je crnogorski ili neki drugi, to ćemo videti u ovom procesu koji traje. Siguro je da ćemo se opredseliti za onaj koji vodi ka pobedu. Što se pojedinačnih stranaka tu su i stranke koje nisu u parlamentu, a s kojima je moguća saradnja. Do kakvog će spajanja doći, ostaje da vidimo, ali je važno da sarađujemo tamo gde možemo, tamo gde je nužno, a to vodi rezultatu koji smenjuje ovu vlast“, rekao je Lutovac.

Podsetimo, opozicione stranke i organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ potpisali su danas sporazum pod nazivom „Dogovor za pobedu“ u Skupštini Srbije.

Ovaj dokument ima 10 tačaka, a između ostalog predviđa kontrolu izbornog procesa, zajedničku kampanju za izlazak na izbore, formiranje jedne zajedničke ili više ideološki srodnih izbornih lista u zavisnosti „od očekivanog najboljeg rezultata za pobedu na predstojećim izborima“…

Sporazum predviđa i isključivanje bilo kakve mogućnosti saradnje i podrške SNS-u i SPS-u.

Predstavnici opozicionih stranaka potpisale su sporazum u holu Narodne Skupštine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar