Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević ocenio je da je predloženi budžet za narednu godinu "rasipnički". Njegovo izlaganje je izazvalo i reakciju kod poslanika vladajuće većine, pa je Milenko Jovanov na kraju naveo da "Milivojević želi da skrene pažnju na sebe i da mu je potreban zagrljaj".

Milivojević je na sednici Skupštine prvo podsetio na izjavu bivše ministarke energetike i rudarstva i članice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorane Mihajlović od 24. oktobra ove godine da je „SNS postao džuboks za bogaćenje i bahaćenje pojedinaca iz Srpske napredne stranke“.

„To je izjavila tada ministarka koju nijedan član, pa ni predsednik nisu demantovali. To je sve što treba znati kada se govori o tome na šta će ova vlada potrošiti budžet… Taj džuboks se finansira našim parama, a sa njega ide pesma ‘Dno dna'“, rekao je Milivojević.

„Ovo je 11 godina samovlašća i svevlašća Aleksandra Vučića i ovo je 11. budžet koji usvajamo. Ovom prilikom čestitam svim građanima koji su preživeli 11 godina vlasti Aleksandra Vučića. Nažalost, nismo svi bili te sreće, neću da podsećam na Olivera Ivanovića, Vladimira Cvijana i Staniku Gligorijević“, dodao je poslanik DS-a.

On je upitao prisutne ministre da li znaju koliko košta jedna pereca i jogurt.

„Za perecu i jogurt je potrebno 85 dinara, a da bi jedna porodica sa četiri člana svaki dan jela samo perecu i jogurt za obroke mesečno bi im bilo potrebno 30.600 dinara“, naveo je Milivojević.

Milivojević je naveo i kako je u budžetu za Bajinu Baštu predviđeno 136 miliona, u opštini u kojoj su, kako je kazao poslanik DS-a, funkcioneri SNS sebi dodelili jednokratnu novčanu pomoć za energetsku krizu.

„Vi naprednjaci lako prevazilazite krizu kada sednete pored džuboksa“, rekao je Milivojević.

Foto: Printscreen RTS/Video

„Kakvim se rezultatom dičite u energetskom sektoru? Prošli put ste ostavili razvaljen EPS. Samo ste te jedne noći ložeći TENT blatom napravili štetu od 80 miliona evra“, dodao je on.

On je upitao i poslanike ko je za projekat „Jadar“ komapnije Rio Tinto, za šta su ruke podigli prisutni članovi opozicije, dok su poslanici vladajuće većine ruke držali spuštene.

„Vi ste neverovatni uništitelji Srbije“, dodao je on.

Milivojević je naveo i kako je Srbija „samo u jednoj stvari šampion, a to je po stopi organizovanog kriminala u Evropi“.

„R.T. pripadnik vračarskog klana na štandu SNS. To vi držite na vašim sajtovima“, rekao je Milivojević držeći sliku sa štanda SNS.

Jovanov: Milivojeviću je potreban zagrljaj

Nakon Millivojevića za reč se javio Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe naprednjaka.

„Ono što je problem jeste što smo sve ovo već slušali, isti uvod, iste slike, sve isto“, rekao je Jovanov.

„RTS je objavio članak zašto treba jesti ribizle, a on (Milivojević) izreže sliku i okači na svoj Instagram i napiše ‘moje ribizle’… Okačili na nekom hrvatskom sajtu kućice za ptice i on skine slike i kaže ‘u mojoj bašti im obezbedio dom’. Njemu (Milivojeviću) je potrebno da skrene pažnju i da dobije neki lajk. Njemu je potreban zagrljaj i razumevanje i to ćeš od nas uvek imati. Dođite, imaćete zagrljaj“, rekao je Jovanov.

Milenko Jovanov Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na to se javila i premijerka Ana Brnabić koja je izjavila:

„Ja se izvinjavam, ali mislim da je kolega Milenko Jovanov sve objasnio, nemam šta da dodam“.

Odmah nakon nje, za repliku se javio Milivojević, ali mu Orlić nije dao reč.

„Treba vam zagrljaj“, upitao je Orlić Milivojevića.

Vladimir Orlić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon čega je reč dao poslaniku Narodne stranke Miroslavu Aleksiću.

***

BONUS VIDEO – Sukob Orlića i poslanika Dveri u Skupštini Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare